Nyt puolenpäivän aikaan ei ole meillä yhteyttä ollenkaan.

Tänään olenkin ollut ahkera. Jo kahdeksalta olin salilla. Puoli kymmenen viiletin jo pyörälläni postiin laskujen maksuun ja sieltä kauppaan ja kotiin. Nuudelikeiton syötyäni lähdenkin tästä Shanghain Suomalaisten hallituksen ensimmäiseen kokoukseen, joka pidetään Iisan kotona. Annukan poimin matkalla kyytiini.

Eilen Katan ja Sannan kanssa viiletimmekin kaupungilla. Saimme käytyä lamppukaupassa josta ostin sateenvarjoja varten ruukun, jota olen himoinnut.

Ikeassa poikkesimme lounaalla siis ruotsalaiset lihapullat kermakastikkeella muusilla ja puolukkahillolla 15,5 rmb. Jotain muutakin jäi kouraamme lähinnä talousosastolla.

Taidekujan sisäänkäynti WenDingLu 205:ssä, XuJia Hui alueella.

Taidekujalta saa tilattua tauluja oman mielensä mukaan, ostettua jo valmiita tauluja, kehystyttää tauluja. Sieltä voi hankkia verhoja, peilejä ym.ym.

Heti aamusta ajoimme taidekujalle asioille. Sain kyseltyä vähän taulujen maalausten hintoja syksyksi valmiiksi. Siellä tuntuu hinnat vähän nousseen niin kuin lamppukaupassakin. Luulisi päinvastoin laman aikana kun asiakkaita ei kummassakaan paikassa juuri näkynyt.

Lamppukauppa sijaitsee nykyisin No 68 DongGaoLu:lla, Lähellä Pudong Avenueta. Ruppanen sisään käynti johtaa toiseen kerrokseen.

Toukokuinen matkamme edistyy sen verran, että nyt jo kyselivät osallistujien nimet. Odotamme edelleen pääsemmekö matkaan. Suomen kautta kuulimme, että huhtikuun aikana paikka on ainakin suljettu ulkomaalaisilta. Toivottavasti tilanne rauhoittuu ja pääsemme matkaan. Guilin on kyllä hyvä varavaihtoehto.

Ilma on vaihdellut tällä viikolla +8 - +15 asteeseen. Aurinkoisina päivinä olemme lounastaneet ulkoterassilla ja tuulen puhaltaessa kylmästi, sisällä. Loppuviikoksi on luvassa taas sateita. Viime viikonloppuna olikin kova ukkosenilma. Tuntui olevan ihan päällä salamoinneista ja jyrähtelyistä päätellen.

Mansikka-aika on täällä parhaimmillaan. Tulee hyvää, kun pilkkoo mansikat, laittaa sokeria ja vähän puristaa sitruunasta mehua päälle – Nam.