2145754.jpg

Nopeasti menee aika täälläkin, vaikka ensimmäisenä päivänä, joka oli Itsenäisyyspäivä, ehdin ostamaan lyhdyn, jatkojohtoja ym. tarpeellista. Kaikki eri paikoista ja aikaa kului vajaa tunti. Sain Kiinasta tuomani jouluvalot ripustettua paikoilleen ja ovat siitä asti vilkkuneet terasseillamme yötä päivää. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Itsenäisyyspäivän juhlat seurasin tiiviisti tv:stä. Ensimmäiset ruokani oli maksalaatikko ja hernekeitto, jotka  molemmat maistuivat taivaallisen hyviltä ja tietenkin oli ruisleipää.

Työt aloitin heti ja ihana on ollut tavata vanhoja tuttuja asiakkaita. Olemme Pian kanssa vähän vuorotelleet töissä, ettei kummallekaan tule liian raskaaksi. Sää vain tänään on ollut tosi pilvinen; päivä ei oikein valjennut ollenkaan. Lumi, joka tuli heti tultuani, melkein katosi eilisen sateen myötä.

Jouluateria yrittäjänaisten joulujuhlassa aiheutti mahalleni aikamoisen myllerryksen. Ilmeisesti kaikenmaailman laatikkoruoat ja rosollit eivät oikein vielä sopineet minulle. Sain kuulla tiernapoikien laulun ja tavata joulupukin.

2145762.jpg

Harmi vain, kun puheenjohtajamme juuri silloin oli jossain käymässä. Pukki tuntui kuitenkin olevan hyvin perillä meidän yrittäjänaisten asioista. Kiva oli tavata runsaasti vanhoja tuttuja sekä tavata uusia nuoria yrittäjänaisia.

Eilen kävin Seijan päivän kahveilla ja tapasin samalla serkkuni, jota en ollut tavannut pitkiin aikoihin. Sieltä sitten kiiruhdin valvomaan Henrin kotiintuloa, kun vanhemmat olivat Tampereella. Nuori mies on nyt nukkunut pari yötä meillä.

Pari lounastapaamista on tiedossa ensi viikolla. Orvokin kanssa menemme maanantaina Thai-ravintolaan ja Hilkan kanssa joululounaalle Vesilinnan ravintolaan keskiviikkona. Keskiviikkona on myös Jarkon joulujuhlat koululla. Toivottavasti ehdin sinne.

Onni on matkustellut siellä Kiinassa ja kyseli eilen näkkileivän perään, leivän, joka tuli syötyä jo ennen minun tänne tuloani. Muutoin Pekingissä eivät saaneetkaan vielä Onnin jatkosopimusta aikaiseksi.

2145768.jpg

Leivoin tänään pipareita ja vähän torttujakin Sannaa ja Petteriä varten, jotka tulevat ensi viikonloppuna. He tuovat tullessaan minulle talvivaatteita, jotka Onni jo kuukausi sitten sinne jätti työmatkallaan.

2145770.jpg

Vähän joulukoristeita olen laitellut; seimenkin kokosin, kyntteliköt ikkunalla ja oikeat kynttilät palavat iltaisin. Siinä minun jouluni.

2145775.jpg

Jouluruoat syön aattona Pian perheen luona, käyn haudalla ja sitten joulupäivänä lennän Kanarialle viikoksi.