2099978.jpg

Joulutähden kyyditsin hienosti pyörälläni jo aiemmin.

Yritän sovitella menopäivät aina ayi päiville, kun on mukavampi viettää kotipäivää, kun kukaan ei siellä häärää. Tiistaina siis suuntasimme Hongqiaon kukkamarkkinoille, jossa tiesimme olevan kaikenlaista joulukrääsää. Sannan autoon ahtauduimme Katan ja Sirjan kanssa. Sanna on oikea jouluihminen ja onneksi hän löysi markkinoilta joulukuusen ja pääsi sitä heti lasten kanssa koristelemaan.

2099980.jpg

Yhdet vilkkuvat jouluvalot laitoin maljakkoon ja toiset parvekeelle isoon viherkasviin.

Itse ostin lisää jouluvaloja. Nyt maksoin niitä vain 1e-4 euroon. Tosin nyt niissä ei ole muuntajaa mukana enkä tiedä varmasti soveltuvatko ulkokäyttöön, johon niitä ajattelin. Suomalainen pistokepää niissä kuitenkin on. Ostin valkoisia ja sinisiä valoja varmaan 7kpl 10m:n ja 100 lampun pätkää. Löysin muutamia pieniä enkelisomisteitakin ja valaistun poron. Sitä vain en tiedä milloin saan sen Suomeen, viimeistään sitten muuttokuormassa. Muutaman lasimaljan ja kynttilämaljan, joita Sirja lainaa joulun ajan, kun itse en ole niitä täällä tarvitsemassa. Tuskin Onnikaan niitä kaipailee.

2099982.jpg

Jouluporo etsii vielä vähän paikkaansa. Siinä kun on niin lyhyt johto, että pitäisi olla erillinen jatkojohto.

Lounaalle menimmekin HongmeiLu ravintolakadun Indonesialaiseen ja söimme siellä maittavan set-menuun. Sinne Hongmeilu:lle on tulossa saksalaisten joulumarkkinat aivan lähipäivinä. kojuja jo kovasti sinne rakensivat. Jos vaikka ehtisi vielä ensi viikolla pistäytyä.

Eilen olikin tämän viikon toinen saliaamu. Sitten pikainen hiustenpesu ja kauppareissu.  Caon olin pyytänyt iltapäiväksi kuskaamaan minua kangasmarkkinoille. Huomasin, ettei minulla ole pitkähihaisia t-patoja, joten oli pakko niitä tilata. Pari kolttua jätin myös lyhennykseen. Haen ne sunnuntain Westinin brunchin jälkeen.

2099981.jpg

Valtava tuuli ja kylmä ilma meni luihin ja ytimiin asti, mutta peittokaupat saatiin tehtyä. Nyt osasin katsoa, että silkkikuitu oli pitkää ja paakkuja mahdollisimman vähän Kiitos Minna B:n.

Tänään Cao tuleekin jo klo 9 ja suuntaamme Marian kanssa Shuitjiajiao´in vesikaupunkiin. Molemmilla on sinne silkkitäkkiasiaa. Toivottavasti löydämme edullisia. Ilma on alle +10 astetta ja tuulta luvataan 10 m/s eli laitan pitkän toppatakin.

Huomenna taas saliaamu ja silloin tulevat myös lakanamarkkinoilta Katan minulle tilaamat lakanat.  Perjantaina on myös Metson Waigaoqiaon 10-vuotis juhlat, jotka alkavat vasta klo 16, joten en odottele Onnia illalliseksi kotiin. Pitää keksi ä itselle syömistä. Toivottavasti jää sen verran tämäniltaista nakkipataa.