Jo aamusta tiistaina oli määränpäämme Forest Park, jossa piti olla krysanteemi-näyttely. Forest Park sijaitsee HuangPu joen länsipuolella Dalian tunnelin pohjoispuolella. Se on melkeinpä yhtä iso kooltaan kuin lähellämme oleva Centyry park. Kuski ei taaskaan kuunnellut ohjeitamme ja vei meidät ensin lähimpään mahdolliseen puistoon. Todettuamme sen vääräksi, pääsimme vihdoin oikean puiston etelä portilla (kuvan vasemmassa alanurkassa). Linjaautojen ja muiden autojen määrästä tiesimme, että nyt olimme oikeassa paikassa. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

2056092.jpg 

 

Jouduimme lunastamaan 15 Rmb pääsymaksun puistoon. En tiedä onko se aina samansuuruinen, vai johtuiko kukkanäyttelystä. Samalla ostimme myös 1Rb:n maksavan opaskartan puiston alueelle.

 2056383.jpg

Todettuamme puiston isoksi, päätimme suunnata vain kukkanäyttelyyn. Erilaiset krysanteemit oli aseteltu mitä kummallisimpiin muotoihin ja asetelmiin. Muutoin puisto jo huokui talven tuloa.

2056403.jpg

Ihmetystä herätti kovasti koululaisten +-10v vuotiaitten suuri määrä puistossa.  Kovasti mielessäni epäilin, kiinnostavatko kukat heitä niin paljon, mutta asia selvisi kyllä paluureitin varrella.

 2056427.jpg

Jouduimme keskelle huvipuiston pyörrettä. Pitikö minun olla täällä Kiinassa yli 2,5 vuotta löytääkseni edes yhden kunnollisen huvipuiston. Luultavasti täällä on muitakin vielä. Alueella oli kakki mahdollinen huvipuistolaitteisto; vuoristo-, auto- ja mikroautoratoineen,  karuselleineen ja kaikenlaisine muine vetkuttimineen. Nyt tiedän paikan mihin nuorisoa vielä, kun kaipaavat pyöritystä. Huvipuistoalue sijaitsee puiston länsireunalla.

 2056450.jpg

Tietenkin Expo 2010- maskotit löytyivät sieltä.

Puistoon jäi vielä paljon katseltavaa tulevaisuudessa; 10000 tuhannen bambun puutarha, ratsastusareena, paljon erilaisia siltoja, vesiputouksia, mini junarata, sähköveneet, kopio sotalaivasta, lasten trampoliini alue, rullaluistelualue, kiipeilyseinä, , ampumarata, minigolf , pannorama näkymä HuangPu-joelta ja paljon, paljon muuta. Pitää mennä uudelleen puistoon, vaikka joku viikonloppu.

Meillä oli vielä edessämme DuoLunLu, joten pikaisen lounaan jälkeen Pizza Hut´ssa, suuntasimme tälle vanhalle, mutta kunnostetulle kävelykadulle.  Kuski odotteli meitä kadun toisessa päässä. Kuvasimme ja katselimme tavallisten kiinalaisten elämää kadulla.

2056482.jpg

 DuoLonLu:n ruokakadun ravintolapöydät eivät oikein meitä houkutelleet.

Minulla oli kiire jalkahieronnan jälkeen vielä salille ennen neljää ja sitten ruoan laittoon. Tänään onkin hammaslääkäri heti aamusta ja sen jälkeen Katan kanssa lounas ehkä Jonny Moo´ssa.  Sitten on edessä kauppareissu ja taas salille. Iltapäivätreeni on kyllä raskaampi jostain syystä kuin heti aamusta suoritettu. Ei mahda mitään. Aina ei aikataulut passaa.