Kävimme viidennet kiinalaiset häät tänä vuonna. Vielä riittää naimattomia nuoria Onnin osastolla. Jo tulo hääpaikalle osoitti, että tuleman pitää oikein kunnon häät kaikkine kommervenkkeineen. Hääsali oli kauniisti koristeltu ja pöydät ja ruoat kauniille astioille näyttävästi aseteltuja.

2051432.jpg

Hääpari Jin Mei ja tuleva miehensä olivat meitä vastassa salin ovella. Siinä jo sitten ensimmäiset kuvaukset meistä suoritettiin hääparin kanssa. Olimme taas ainoat länsimaalaiset näissä häissä. Onneksi muutama muukin työkaveri oli siellä mukana, joten jokunen ”tuttava” löytyi minulle.

Morsian saapui tasan 18:18 kukkaportista isänsä taluttamana häämarssin tahdissa. Sulhanen odotti punaisella matolla ja polvistui morsiamen eteen, antoi morsiuskimpun ja sitten jatkoivat yhdessä kohti hääkoristein somistettua esiintymislavaa. Koko seremoniaa ohjasi seremoniamestari.  Siellä hääparilta kysyttiin kaikenlaisten muitten kommervenkkien lisäksi: tahdotko jne.? Johon molemmat vuorollaan vastasivat: Tahdon. Morsiamen pikkusisar toi sormukset tyynyllä.

2051440.jpg

Yhdessä vaiheessa koko salipimennettiin ja morsiuspari seisoi yllättäen ilotulitteiden takana näyttämöllä. Joka pöydässä oli oma "tulisuihkunsa".

2051438.jpg

Ruokia tuotiin pöytiin samanaikaisesti ja ruokailu oli käynnistynyt pöydissä. Ruoka oli perinteistä hyvää Shanghain ruokaa, siis paljon sweet&sour-tyyppistä. Jokainen ruoka jossain soosissa. Meille ei ollut mitään erikoista ja kaikki ruoat olivat hyvälaatuisia ja maukkaita.

2051434.jpg

Tietenkin morsian vaihtoi pukua kahteen kertaan, joten näimme morsiamen kullankeltaisessa juhla-asussa sekä lopuksi vielä lohenpunaisessa tylliunelmassa. Aina hän saapui kukkaportin kautta punaista mattoa myöten. Joskus olen kysynyt, mikä tähän pukujen vaihtoon liittyy. Vastauksena sain, että halutaan vain näyttää kuinka kaunis morsian on.

2051437.jpg

Juhlissa oli tietenkin perinteinen shampanja lasien täyttö sekä kakun leikkaus ja maljat. Pöydissä skoolasimme kiinalaisen tavan mukaan yhtenään. Yleensä meidät on sijoitettu pöytään, josta hyvin näkee kaikki tapahtumat, niin tälläkin kertaa.

2051439.jpg

Morsiuspari kävi skoolaamassa jokaisessa pöydässä, oli tupakansytyttämis-leikki ym. arvausleikkejä ja lopulta vähän vaille kymmenen päädyimme kotiin hääkarkkien ja pehmolelun kanssa. Pehmolelun, jonka Onni sai yhdestä leikistä palkkioksi.