Kuukausi on taas vaihtunut vauhdikkaasti. Koko ajan on mielessä, että kotona pitäisi ehtiä vähän järjestellä ja siivota kaappeja, mutta ei vain tunnu olevan aikaa. Aina on jotain mukavampaa tekemistä tarjolla.

Ayi leipoi ensi töikseen tänään muffinsseja ja pesi ison kasan pyykkejä, minun hurvitellessani naisten kanssa kangasmarkkinoilla, jonne jätin parit housut pidennettäväksi. Lounaalle poikkesimme vanhaan tuttuun paikka Saijua hotellin alakerrassa olevaan ravintolaan.

1969118.jpg

Kangasmarkkinoita vastapäätä on tullut uusi myymälä, jossa on naisten ja miesten vaatteita sekä kenkiä, niitä pieniä.

1969119.jpg

Tuotemerkkejä ihmettelimme. Kenkämerkkikin näytti ensi näkemältä Claksilta, mutta osoittautuikin aivan toiseksi.

"Kuormastapudonneitten kauppa", joksi me sitä kauppaa kutsumme, kun emme tiedä mikä sen nimi on, on nyt muuttanut kangasmarkkinoitten viereen.

1969121.jpg

Kaupan yläpuolella on vain kiinalaista kirjoitusta.

Sieltä löytyy hyviä tuotemerkkejä, miten ne sinne ovat joutuneet, en tiedä. Joka tapauksessa sinne tulee kuormia aina silloin tällöin. Suurin osa vaatteista on minulle liian pieniä mutta joskus aina jotain löytyy. Naiset ovat löytäneet sieltä hyviä vaatteita halvalla. Nyt siellä kellarikerroksessa on myös kenkiä. Sieltä Kata löysi Annikalla hyvät merkkikengät.

1969122.jpg

Tuolla takana höömöttävässä tehtaassakohan ne meidän tilaamamme vaatteet tehdään? Tai sitten siellä tehdään nämä kadulla myytävät tuotteet.

Tulomatkalla kiersimme vielä XietuLu:n ja TibetLu:n kulmauksessa olevien kenkäkauppojen kautta. Kiireen vuoksi, emme jääneet sinne, mutta päätimme palata jonain päivänä kenkiä ja laukkuja katselemaan.

1969123.jpg

Näiden katukaupassa olevien "kummajaisten" nimi ja käyttötarkoitus jäi vielä selvittämättä.

Vielä iltapäivällä kävin salilla huhkimassa puolituntisen sillä "stepperillä" vai mikä sen vemskuttimen nimi onkaan.

1969124.jpg

Aamulla menen hammaslääkäriin. Toivottavasti saavat korjattua sen lohjenneen hampaan kerralla kuntoon, ettei tarvitse siellä uudelleen ravata. Tilasin ajan nyt tuosta meidän lähellä olevasta japanilaisesta Dental Clinic´stä.

Huomenna pitääkin käydä lunastamassa illallisliput Shanghain Suomalaisten 10-vuotisjuhlaan, Voisin käydä kampaajalla samalla. Yritän mennä taas ilman ajanvarausta. Tavallisesti olen päässyt. Manikyyri ja pedikyyri pitäisi myös hoitaa tällä viikolla, koska maanantaina vielä käymme kangasmarkkinoilla ja tiistaina onkin sitten lento Datong´iin Irjan kanssa. Mielenkiintoinen matkamme alkaa kahteen, Hangin Monastery ja Mt.Wutai, kohteeseen Kiinan 7:stä ihmeestä. Tällä viikolla pitäisi matkatoimistosta tulla e-liput lennolle. Ihana lähteä taas sellaiselle all-included-matkalle.

Marian ja Pirjon kanssa suunnittelemme naisten matkaa Singaporeen vielä marraskuun loppupuolella, jos vain Pirjo sieltä Kazakstanin, Almatysta saa lennot sinne itselleen järjestettyä. Toivottavasti Mariakin saa omat asiansa siihen malliin, että pääsee silloin lähtemään.