Viikonloppuna tai siis perjantaina katkaisivat meiltä internetyhteydet. Puhelin ei ollut pelannut viikkoon. Ilmeisesti ajattelivat ettemme edelleenkään ole maksaneet puhelinlaskua, vaikka se oli jo hoidettu heti saavuttuamme, joskin myöhässä. No nyt on taas asiat reilassa, kun maanantaina soittelin CinaTelecomiin. Siellä olikin englanninkielinen palvelu. Hyvä tietää. Jos on ongelmia puhelinyhteyksissä, soita numeroon 10000. Ei siis mitään etuliitteitä täällä Shanghaissa.

1875856.jpg

Tätä ei hevillä uskoisi meidän pihaksi.

Onni tuosta lähti juuri loppuviikoksi Xiániin ja saan auton käyttööni kahdeksi päiväksi. Suunnitteilla onkin huomenna ensin aamusta Shimao Furniture, huonekaluliike täällä Pudongin puolella. Sen jälkeen haemme Katan kanssa Marian ja jonkun Anitan Shimao Rivierasta ja suuntaamme kohti TaikangLu:ta. Siellä syömme lounasta ja katsastelemme pikku putiikkeja. Mukava tutustua uusiin ihmisiinkin. Tämä Anita on uusi tuttavuus.

Perjantaina Marian kanssa menemme Caoanlu.lle heti aamusta ja tutkailemme talon tällä kertaa läpikotaisin. Maria ehkä tilaa jotkut kaihtimet. Minun lakanoillani ei niin hirveää kiirettä olekaan, jos täällä vielä jatketaan kaksi vuotta lisää.

1875868.jpg

Täällä Wuzhonglu:lla ja läheisellä Yishanlu:lla on useampiakin huonekaluliikkeitä, joista saa länsimaisella mitoituksella sänkyjä. Ikea täällä myy vain 190 cm pitkiä , kiinalaisilla mitoilla, sänkyjä ja patjoja. Irja sai jopa 210cm pikät sängyt ja patjat melkein samaan hintaan kuin 2-metriset.

Tällä viikolla kävimme Oonan ja Irjan kanssa Jenny´s Antiikissa tilailemassa huonekaluja ja kyselemässä hintoja. Minun pitää vielä tehdä mittauksia Suomen päässä ennen kuin voin antaa teetettäväksi tv-tason, kirjoituspöydän ehkä lipaston ja sängynpäädyn. Nyt meillä onkin sellaiset lastulevyiset, jotka rapisevat käsiin. Hyvä kun kestävät tämän ajan, että täältä päästään pois. Samalla reissulla saimme Home Exposta tilattua Irjalle uudet sängyt, kun he muuttavat ensi viikolla samassa talossa toiseen huoneistoon. Ovat kuulemma sitten jo täysin omissa kalusteissaan.

Edellisellä viikolla olimme Ikeasta jo käyneet heille uusia kaappeja ja kirjoituspöydän sinne ostamassa.

1875884.jpg

Ikea täällä näyttää myyvän melkein kuin Muuramen Kalusteen 90 cm korkeaa ja 80 cm leveää lipastoa 59e.

Mukava on kulkea toisten mukana heidän suunnitellessaan ostoksia. Samalla saa itsekin hyviä vihjeitä ja vinkkejä omaan kotiin.

Katan kanssa on käyty syömässä ulkoterasseilla, kun on vielä niin lämmintä. Samoin olemme käyneet jalkahieronnoissa. Irjalla onkin nyt jo 4 päivää töitä viikossa ja hän ei joudakaan niin paljon meidän kanssamme kulkemaan. Kuntosalilla sentään aamuisin näemme.

1875900.jpg

Meloni- ja rypalekauppiaat ovat vallannet katukäytävät.

Yllättävästi olemme saaneet sadettakin välillä. Viime sunnuntaina kastuimme Onnin kanssa tullessamme syömästä. Sade on aivan toista kuin Suomessa, kun täällä on lämmintä lähes +30 astetta.