Todella ihmeellistä. Huomaan ihmetelleeni asiaa jo aikaisemminkin. Ilma on nytkin suurimmaksi osaksi pilvinen, mutta pilvet näkyvät selvästi ja niiden välistä sininen taivas. Viikonloppunakin taivas oli aivan saasteeton ja illalla katselimme parvekkelltamme tähtitaivasta. En muista tällaista tapahtuneen kovinkaan usein täällä ja nyt naitä ilmoja on ollut jo vaikka kuinka paljon ja monta perättäistä päivää. Aivan kuin olisi Suomessa.

1892105.jpg

Tällainen näky ei Suomessa yhtään ihmetetyttäisi, mutta täällä se on aivan kummajainen.

Päivän lehdessä, Shanghai Daily, saamme lukea, että Expoon on enää 600 päivää ilmoittaa laskija, joka on asetettu Maoming Lu.lle ilmoittamaan päiviä 1.5.2010 avajaisiin. Shanghai esittelee silloin uusia rakennuksiaan, onhan expot olleet kautta aikojen arkkitehtuurin näytös. Parhaiten muistamme ehkä vuoden 1889 Ranskan Eiffel Tornin, joka edelleen kiehtoo ihmisiä. Shanghai rakentaa myös monta pysyvää paviljonkia ja aivan kuten Pekingin olympilaisten "linnunpesästä" tuli kuuluisa, Shanghai toivoo, että esim Ufon mallisesta esiintymiskeskuksesta tulisi tällainen muistoihin jäävä arkkitehtoorinen rakennelma monien muiden rakennusten joukossa. Shanghain Expohan nousee tänne Pudongin puolelle, meistä etelään Lupu-sillan paikkeille.

Vuotuiset turistifestivaalit alkavat 13. päivä tätä kuuta ja tuovat 6. lokakuuta päättymiseensä monen monia tapahtumia kaupunkiin. Tänä aikana ympäri kaupunkia on monenlaisia tapahtumia ja avajaispäivä sattuu kiinalaistan Autum Festivalien yhteyteen, joka tunnetaan myös Mooncake juhlana. Sen lähestymisen olemme saaneet taas itsekin huomata mooncakien tulvana kotiimme. Vuokraisännän rouvakin tuo kuukakkuja meille keskiviikkona, niin olemme sopineet.

1908392.jpg

Yksi näkymä edessämme kotiintuloreitillä.

Eilen illalla olimme Moonday festivaali illallisilla Best Western ravintolassa täällä Pudongin puolella. Saimme tietenkin taas lisää kakkuja ja löysimme itsemme vielä Ramada hotellin yökerhosta, jonne isäntämme tilasi esiintyjät aivan meitä varten. Missaamme taa isäntämme järjestämät Autum festival juhlat hanen kotonaan, lomamatkamme vuosi.

Lokakuun lomakin tosiaankin lähestyy ja yksi jos toinenkin kertoo suunnitelmistaan viikon lomasta. Me ajattelimme lähteä tällä kertaa Japaniin. Varasimme ja maksoimme jo lentoliput Osakaan. Aiomme käydä lisäksi ainakin Kiotossa. Tokioon emme tällä kertaa mene. Hotellivaraukset on vielä tekemättä ja varsinainen matkasuunnitelmakin. Kuulostelemme vähän mielipiteitä siellä jo käyneiltä ihmisiltä.

1892107.jpg

Viikko alkoi eilen mukavasti, kun kuitenkin kävin kuntosalilla, vaikka laiskotti. Nytkin olen jo pukeutunut salivaatteisiin ja tapaan siellä Katan. Tämänpäiväinen kaupunkireissumme siirtyy viikolla, kun Annika sairastui. Toivotaan, että hän paranee pian eikä hänelle kehkeydy mitään vakavampaa. Lounalle menemme yhdessä.

Iltapäivällä voisin mennä kampaajalle hiusväriin. Tukka alkaa olla taas siinä kunnossaettä "tarttis tehrä jotain".