Olen juuri kuullut Kiinan 7:stä ihmeestä, jotka ovat: Hanging Monastery , Datong´in kaupungissa, Terra Cotta Armeija Xi´Anissa, Mount Wutai, lähellä Shiyan kaupunkia, Kiinan Muuri, Pekingissä, Leshan Suuri Buddha, Sichuan´in maakunnassa, Shibaozhain temppeli, Yangtse-joen varrella ja Kielletty kaupunki, myös Pekingissä.

1934404.jpg

Heti kiinnostuin Riippuvasta luostarista ja sain Irjankin innostumaan. Niinpä tilasimme matkan sinne parin viikon päähän. Samalle reissulle on matkatoimisto ohjelmoinut myös Mt. Wutain eli tulee "kaksi kärpästä yhdellä iskulla".

Tilasin matkan, jossa meille kahdelle on oma opas, autonkuljettaja, ohjelma, majoitus, ruokailut; siis aivan kaikki. Kuljemme vain mukana. Yhden yön vietämme vuorella hotellissa. Maksamme 3 päivän matkastamme kaikkiaan 592 euroa.

Riippuva luostari on 1400 vuotta sitten rakennettu korkealle vuoren rinteeseen ja se on kestänyt monet isotkin maajäristykset ja Mt. Wutai on puolestaan Kiinan tärkein ja kuuluisin Taoismin pyhä paikka. Matkan jälkeen näistä tiedän ehkä lisää.

Sitten onkin enää kaksi näistä Kiinan ihmeistä näkemättä. Iso Buddha ja Shibaozhain Temppeli. Temppelin ilmeisesti vielä tulen näkemään Yangze- joen risteilyllä tulevaisuudessa. Se on ollut vaarassa tuhoutua, kunhan padottu vesi vuoteen 2009 mennessä on noussut lakikorkeuteensa. Temppelin ympärille on kuulemma rakennettu suojamuuri, niin ettei vesi tuhoaisi, sen alimmaisia osia. Isolla Buddhalla puolestaan kerrotaan jo korvanlehden olevan 7m ja se kuuluu Unescon maailman perinnelistalle.

Tänään olin ensimmäisen kerran Shanghain suomalaisten lounaalla Mesa & Manifestossa.

1934414.jpg

Tämän kertainen lounaspaikkamme löytyy helposti vastapäätä olevan erikoisenvärisen talon kohdalta JuluLu:lta.

Menimme sinne Irjan kanssa kangasmarkkinoitten kautta. Onneksi en tilannut mitään sieltä. Meitä oli syömässä kymmenkunta suomalaista naista ja yksi opiskelijapoika.

1934407.jpg

Lounaan jälkeen piipahdimme vielä TaikanLulla ja ennen kotiin tuloamme Kukkatalossa, PuQianLu:lla. Ostin sieltä ison viherkasvin parvekkeellemme ja maksoin ruukkuineen päivineen 200Rmb.

Poika toi sen jollain kyydillä kotiin ja kantoi parvekkeelle asti. Toivottavasti se ei kuole ainakaan nyt heti, kun olemme viikon poissa kotoa, eikä ayi:kaan käy täällä sillä aikaa. Pitää nostella nuo enemmän kastelua vaativat kukat vaikka ammeeseen siksi aikaa. Nehän paahtuvat tuolla parvekkeella.

1934405.jpg

On muuten mukava ottaa lukulasit illalla yöpöydältä nokallen näin hauskasta silmäsitelineestä, joka löytyi TaikanLu:n astiakaupasta 25 Rmb.

Lokakuu on taas täynnä menoja. Heti Japanista tultuamme taas kiinalaiset häät Wusissa, sitten se meidän naisten matka peri kiinalaisille alueille ja sen perään formula viikonloppu, sitten Shanghain suomalaisten 10-vuotisjuhlat ja seuraavana viikonloppuna Keltaiset Vuoret. Kaikki taas keskittyy yhteen ja samaan kuukauteen. Olen taas vauhdissa.

1934409.jpg

Hedelmistä nautin täällä, vaikka eihän näitäkään loppujen lopuksi tiedä, mitä myrkkyjä ovat niihin kasvun aikana ympänneet.