AIKAERO PAINAA EDELLEEN

Viikko jo takana, enkä vieläkään ole päässyt tähän aikaan. Nytkin kello on jo puoli 4 yöllä, enkä ole nukkunut silmällistäkään. Aamulla sitten ylösnousun aikaan uni maittaa. Pakko nukkua edes vähän. Mitenkähän käy aamutreffien klo 9 kuntosalilla?

Kavinín ja hänen vaimonsa tapasimme illalla Pudong Rd 999, XinMeiUnicSque 403, kiinalaisessa perheravintolassa. Söimme siis tosi kiinalaista. Aina siinä jotain syötävää kuitenkin on.

Päivä oli jotenkin siedettävä, vain +27 astetta. Siivosimme vihdoinkin parvekkeen lähes kahden kuukauden liasta. Teimme pienen lenkin omalla alueella. Jotenkin kaipasin välillä myös uimaan pääsyä, mutta…

1850520.jpg

En kylläkään ajatellut ihan näin kansoitettua paikkaa kuin tämä Shanghain Dino-puisto.

Viime viikolla kävin Katan kanssa sentään kerran jo kuntosalilla. Kävimme myös torstaina lounaalla ja jalkahieronnassa. Siellä saikin tällä kertaa myös jalkapohjien kovettumien poiston lisäksi pedikyyrin. Pojat oikein innostuivat laittamaan jalkamme kuntoon.

Marjan tapasin viimeisen keskiviikkona, vielä ennen heidän Shanghaista poistumistaan. Marjan kuski haki minut kotoa ja ajelimme tietä no A4, kohti Hangzhoun uutta siltaa, Hangzhou Wan Daqiao. Silta avattiin yleisölle vasta tämän vuoden toukokuussa ja sen kerrotaan olevan maailman pisin meren yllä oleva silta. Pituutta sillalla on tarkalleen 35,673 km ja se kulkee Hangzhoun lahden yli Shanghaista Ningbo´on, Zheijiang provinssiin.

1850528.jpg

Silta on 6-kaistainen ja sinne on tulossa, siis rakenteille autoilijoille palvelukeskus ravintoloineen, hotelleineen ym. ym. Sillan alussa perittiin 100 Rmb tullimaksu ja toinen 100 Rmb tietysti takaisin tultaessa. Ehkä korkea maksun vuoksi sillalla oli todella väljää ajella. Ajonopeus on 100 km tunnissa ja mm. kieltotaulut; kiinnittäkää turvavyöt, älä aja jos olet juonut, vilahtelivat ohitsemme.

Silta on S:n muotoinen ja osittain siinä on kaaria myös ylöspäin. Ilmeisesti tehty isoimmille ja korkeammille sillan alittaville laivoille. Silta olisi ollut oikein kunnon nähtävyys iltavalaistuksessaan vilkkuvine valoineen. Korkeat kaiteet estivät näkyvyyttä merelle. Olimme kuitenkin nähneet upean ilmakuvan sillasta.

1850533.jpg

Sillan toisessa päässä ajattelimme syödä. Siellä olikin yksi kalaravintola, mutta kun katsoimme ruokalistaa kala, simpukka ym. altaista, niin päätimme olla nauttimatta lounaan siellä. Ehkä onneksi. Tänään kuulin Kavin´ilta, että siellä on todella tuoretta merenherkkua, niin että kaikkea ei edes keitetä millään tavalla ennen pöytään tuontia, joten ruokailu voi olla todella terveydelle vaarallista.

Olympialaiset loppuivat emmekä löytäneet täältä 120 kanavan valikoimasta yhtään, joka olisi näyttänyt meille suomalaisille tärkeitä lajeja. Täällä seurataan niin kummallisia lajeja, joten tuloksia luimme aina Iltasanomista jälkikäteen.

1850539.jpg

Hyvä, kun Aunelle löytyivät Hotpot-kauhat omasta Carrefourista.