Mellakoista Tii.llä alkavalla miehihitetyllä alueella Kiinassa, on jatkuvasti haittaa meidän jokapäiväisessä elämässämme. Iltalehden sivut tai muutkaan sanomalehdet eivät lataudu ollenkaan tietokoneillemme, koska niitä tarkkaillaan ja suodatetaan. Tietokone tökkii muutoinkin, plogini kuvien latautuminen tökkii niin pahasti, etten meinaa saada mitään lisättyä. Kirjoitukset juuri ja juuri saan onnistumaan, mutta kuvat…

Matkamme tuohon edellä mainittuun kohteeseen on nyt myös vaakalaudalla, koska kaikkien matkahakemusten käsittely sinne on pysäytetty.

1429037.jpg

Kiinalaislapset asettuvat yleensä mielellään kuvattavaksi ja vanhemmat antavat myös helposti luvan kuvata pieniä lapsia.

Täytyy vain yrittää elää nyt uutispimennossa tai oikeammin kiinalaisten uutisjuttujen varassa ja nehän ovat niin yksipuolisia, että oikein harmittaa.

1429040.jpg

Tämän vuoden pääsiäiskukat:

Illalla olimme syömässä Latino:ssa pääsiäislammasta ja vähän muutakin. Pääsiäisen ajan "kotikirkko" oli meille suomalaisille järjestetty lauantaiksi. Siellä kävimme läpi pääsiäisviikon tapahtumat kukin vuorollamme Raamatusta lukien ja nautimme myös ehtoollisen.

1429033.jpg

Jiang Han Contain, 5 kk. Tuntuu olevan isän silmäterä.  Tällä pariskunnalla ei ole lupa saada toista lasta.

Viime viikolla ehdin käydä pariinkin otteeseen jalkojen acu-hieronnassa ja perjantaina illastimme Kavin´in ja hänen vaimonsa kanssa. He toivat mukanaan myös 5kk vanhan tyttärensä Han´in, jonka nyt näin ensimmäisen kerran.

Työviikko alkoi tänä aamuna, mutta lasten tarhat ja koulut ovat kiinni, siksi menemme lasten ( Annika, Jaakko ja Anni-Roosa) kanssa eläintarhaan picnic´ille. Onneksi ei näytä tuulevan niin kuin eilen. Lämpöäkin luvattiin lähelle 20 astetta. Elisan sivu ei tänä aamuna latautunut kunnolla, joten lämpötilat piti katsoa Shanghai Daily´n lauantain lehdestä.

1429036.jpg

Tässä viedään pientä vauvaa, joka tuskin osaa edes istua, pyörän kyydillä.

Kauhulla olen oikein kuunnellut, kun yksi sun toinenkin ystävistämme palaa Suomeen tai kuka minnekin täältä Kiinasta. Onneksi emme jää aivan yksin, vielä muutama sentään jää ja toivottavasti tulee uusia suomalaisia tilalle. Meidän sopimuksemmehan päättyy 28.2.09 ellei sitä jatketa. Ne jotka kesällä ovat palaamassa Suomeen ovat alkaneet täyttää vierashuoneitaan jo kaikenlaisella muuttotavaralla, joten vieraitten vastaanottaminen viimeisinä kuukausina näyttää olevan poissuljettua. Muuttotouhut pitää aloittaa niin ajoissa, että usein lähtijät joutuvat asumaan viimeisen kuukauden tai ainakin osan siitä hotellissa. Huh ihan jo huolestuttaa, vaikka meidän muuttomme tulee olemaan huomattavan yksinkertaista, niihin verrattuna, jotka pakkaavat koko omaisuutensa.

Minä ainakin aion nauttia kaikin mahdollisin tavoin tästä tilaisuudesta. Matkoja ympäri Kiinaa ja lähiseutua on tiedossa paljon. Tuskin enää palaan tälle puolen maapalloa – tai mistä sen nyt tietää. Matkustaminen on oikein intohimoni ja kun täällä matkaseuraa löytyy, niin miksei?

Mutta nyt matkaan –picnicille. Eväskori on jo valmiina.

1429035.jpg

Eläintarha on suosittu kiinalaisten koululaisten retkikohde.

Kuvia en nyt saa taas millään tänne onnistumaan. Yritän myöhemmin uudelleen.