Toissapäivänä uudelleenvalittu Shanghain kaupunginjohtaja Han Zheng 54v. jatkaa seuraavat 5 vuotta 19 miljoonaisen kaupunkimme kaupunginjohtajana. Hänellä on apunaan kahdeksan apulaiskaupunginjohtajaa, joista yksi näyttää olevan nainen. Kaikki näyttävät olevan 50- ja 60-luvuilla syntyneitä.

Kiinan presidentiksi ja kommunistisen puolueen johtajaksi valittiin Pekingissä viime vuonna toiselle 5-vuotiskaudelle Hu Jintao 64v. Hän sai yksinvaltaisen kommunistisen puolueen 9-jäseniseen politpyroohon entistä enemmän omia miehiään ja voi nyt huolettomammin toteuttaa omaa politiikkaansa. Hän sai kukistettua viime vuonna Shanghaissa toimineen, entisen presidentti Jiang Zeingin kannattajat. Samalla hän on saanut asetettua erilaisiin virkoihin omia kannattajiaan. Pysyväiskomiteaan nostettiinkin uutta nuorta sukupolvea kommunistisen puolueen nuorisojaostosta, kun puolet sen jäsenistä vaihtui. Joukossa ei näytä olevaan yhtään naista.

Mr. Hu siis johtaa yksinvaltaa käyttävää, 73 miljoonaa jäsentä käsittävää kommunistista puoluetta, yli miljardin suuruista kansakuntaa ja maailman suurinta armeijaa. Puolueen pähkäiltävänä onkin, miten säilyttää kommunistinen yksinvaltius maassa, joka on yhä avoimempi maailmalle. Se ei voikaan millään sallia vapaata oikeuslaitosta, vapaata mediaa eikä kilpailevia puolueita. Kaikki puolueenvastainen eliminoidaan heti lehdistöstä ja internetistä. Myöskin tv- ohjelmiin tulee aina "jokin vika", jos ohjelmassa jotenkin arvostellen Kiinaa, Kiinan johtoa, puoluetta tms.

Kuvat täältä ovat edelleen näin synkkiä.

Sallittaneen tällainen pieni tietoisku näin neljän seinän sisällä pysytellessä. Lunta tulee lisää taivaalta ja joillekin öille on povattu jopa – 8 asteen pakkasia. Siinä on jo vaarassa meidän lämmityslaitteemme, joka sijaitsee keittiön parvekkeella. Lämmityslaitteemme näyttää nyt jo olevan rännän peittämä. Monilla perheillä on pesukoneet ulkona, jopa astianpesukone. Siitä se ilo irtoo, jos lämmityslaite pettää.

Tänään on täällä yleisesti työpäivä, samoin huomenna, myös meillä länkkäreillä. Siitä hyvästä onkin sitten koko viikon loma, joka alkaa keskiviikkona, Uuden,Rotan, Vuoden aattona. Vähän taas hirvittää, kuinka Cao selvisi lumisilla teillä ja kesärenkailla Jiading´iin asti. Siellä on kuulemma lunta vielä enemmän kuin täällä Pudongissa.

Toivottavasti Finnairin kone pääsi turvallisesti lähtemään ja Marja ja Esko sen myötä Suomeen.