1214320.jpg

Shanghaissa eivät yllätykset lopu. Päädyimme Irjan ja Minna kanssa ensin Internatinal Classes City´yyn, nelikerroksiseen rakennukseen, pohjoisen rautatieaseman taakse.

Piipahdimme sisään, vaikka tajusimme, että se ei ollut vielä etsimämme "halpa" paikka. Asiakkaita ei näkynyt, silmälasiliikkeitä lasivitriineineen, joka kerroksessa silmänkantamattomiin. Päädyimme yhteen liikkeeseen, tiedustellaksemme vain hintaa. Minnan –6 ja jotain lasit hiottuina, korealaisilla linsseillä olisivat tulleet maksamaan n. 2000 Rmb. Halvemmat tietysti kuin Suomessa, mutta kalliit täällä.

1214328.jpg

Päätimme etsiä kohteemme underground paikan. Sinne päästiin bussiaseman ohi ja rautatieaseman pohjoisen sisäänkäynnin vierestä ja metrolinja 3:n sisäänkäynnistä rappuja alas.

Siellä aukeni taas eteemme silmänkantamattomiin lasiliikkeitä, eikä ainakaan näin keskiviikkona aamupäivällä, siellä ollut juurikaan asiakkaita. Meillä oli kortti paikkaan no 317-318, josta etukäteen tiesimme hyvän laadun. Paikan nimi on EGO. Ja ainakin pari tyttöä puhuu englantia.

1214331.jpg

Paikka on käytävän päässä, isossa kulmauksessa.

Olin päättänyt tällä kertaa tilata vain lukulasit itselleni. Menen Suomessa silmälääkäriin maaliskuun alussa ja vasta sen jälkeen aion tilata moniteholinssit. Paikassa olikin valtava valikoima myös merkkikehyksiä, feikkejä siis. Omat lukulasini tulivat maksamaan 24e kehyksineen päivineen. Burberg´in kovan kotelon sain vielä kaupanpäällisinä, ilman pyytämättä. Tarkistivat oikein silmäni ennen lasien tekoa. Valmista tuli 20 min odottelun jälkeen.

Omat moniteholasini tulevat maksamaan noin 80e, riippuen käytettävästä linssistä, heijastuksen poistoineen ja värilaseineen, jotka tummuvat auringossa. Ostin valmiiksi jo Versace kehykset tulevia lasejani varten 16e.

1214344.jpg

Minnan miinuslasit maksoivat n. 40eja kehykset päälle 20e. Käyttävät tässä liikkeessä kiinalaisia linssejä.

Olimme aivan kiinalaisissa kortteleissa ja kaukana Shanghain pilvenpiirtäjistä. Löysimme sentään Mac Donald´in lounastaaksemme ennen kotiinpaluuta. Asumukset näyttivät aika kamalilta hytistessämme siinä kadulla Caoa odotellessa.

1214369.jpg