Niinhän se päivä valkeni sateisena. Hyvä, että siirsimme vesikaupunkiin menomme torstaille. Lähdimme kuitenkin Minnan ja Irjan kanssa kangasmarkkinoille. Otin mukaani reilu viikko sitten teettämä pitkän takin. Päätin kuitenkin sitä vielä korjauttaa ja hioa vähän. Vähän nahkeasti Jason´illa ensin muutosehdotuksiini suhtauduttiin, mutta hinnasta eivät puhuneet mitään. Enkä minäkään viitsinyt mainita, vaikka periaatteessa olin varautunut maksamaan muutoksista, koska olin jo takin välillä hyväksynyt. Toivotaan vain, että nyt tulee juuri sellainen kuin toivon.

Paitapuserot olivat yllättävän hyvät. Toisessa hieman korjaamista hihan kohdalla, joten nekin saan vasta ensi lauantaina.

1126508.jpg

Tämän pitkän iltapuvun boleroineen, teettäminen tulisi maksamaan DonMrnLu´lla 400 Rmb.

Minnakaan ei saanut omia puseroitaan, joten päätimme mennä toisille DonMenLun kangasmarkkinoille. Siellä tulee vähemmän käytyä. Hyviä ideoita ja malleja löytyikin, varsinkin juhlapukuihin. Pitänee palata kun on ajankohtaista.

1126498.jpg

Shoppailu hankaloituu kummasti sadesäällä.

Vettä alkoi tulla yhä enemmän. Sitä tuli jo kuin Esterin "siitä". Onneksi Minnan kuski ajoi aina aivan oven eteen, joten pääsimme suhteellisen kuivina autoon. Vanhassa kaupungissa menimme ensimmäisenä lounaalle. Pasta-annokset ja Irja lämpöisen voileivän, syötyämme Coffee Beans´ssä, pujahdimme viereiseen apteekkiin. Minna joka oli ollut aikaisemmin tutustumisretkellä sinne, osasi kertoilla, että mm. toisessa kerroksessa valmistettiin kaikki lääkkeet. Kiinalaisen siirappimaisen lääkkeen valmistamiseen kuluu aikaa jopa viikko. Sieltä löytyi myöskin valmiita sekoituksia, joista ilmoitukset roikkuivat punaisina nauhoina katosta. Viereisessä takahuoneessa valmistettiin varsinaiset lääkkeet eli punnittiin ja sekoitettiin yrtit.

1126502.jpg

Pöydällä oli isoja säkkejä valmiita lääkesekoituksia.

Apteekin kolmannessa kerroksessa on lääkärien vastaanotot. Sinne voi kuka tahansa mennä lääkärin tekemään diagnoosiin. Keskiviikkoina siellä on kuulemma yksi lääkäri joka puhuu myös englantia.

Aivan katutasossa myytiin myös länsimaisia lääkkeitä ja Omron verenpainemittarit sattuivat silmääni.

Vanhan kaupungin korumestamme on remontissa. Siellä oli kuitenkin tytöt neuvomassa, mihin olivat muuttaneet. Niinpä yhden tytön saattelemana suuntasimme toisessa korttelissa olevan talon kolmanteen kerrokseen. Siellä Irja sai teetettyä helmirannerenkaansa. Muutama muukin koru tarttui taas mukaan.

1126522.jpg

Kaikki näytti korukaupan alakerrassakin olevan sekaisin. Käytävillä laatikoita, niin että juuri ja juuri pääsi kulkemaan.

Satoi yhä kun palasimme kadulle ja päätimme kutsua auton ja palata kotiin. Sitä paitsi kello olikin jo kaksi ja Minnan haettava lapset tarhasta kolmelta.

Onni soittele juuri, ettei tulekaan kotiin syömään. Menee kuulemma illalliselle.

Huomenna kohti Qibaon vesikaupunkia klo 9 aamulla