Vietimme taas Minnan kanssa mielenkiintoisen päivän. Alku ei mennyt oikein hyvin. Kangasmarkkinoilla ensin minulta meinattiin ottaa reippaasti ylihintaa miesten housuista paikassa, jossa olen teettänyt kaikki Onnin takit ja housut. Minnan mekon olivat pilannet ja tehneet liian lyhyen, kun eivät osannet tehdä helmaa suoraksi, samoin jakku jäi edelleen korjattavaksi ja Minnan koko puseron olivat hävittäneet. Joutuvat tekemään uuden.

936462.jpg

Ei arvaisi, mitä tämän sisäänkäynnin takana piilee.

Kangasmarkkinoilta suuntasimme TaikangLulle, se kun on siellä suunnalla. En ikinä olisi osannut löytää perille, ilman Minnaa, joka oli siellä viime vuonna jo käynyt. Sisään mentiin pitkin todella pientä kujaa, joka osoittautuikin aika leveäksi verrattuna niihin muihin kujiin, mitä siellä oli.

936434.jpg

Gallery Nancy´s

Paikka on täynnä mukavia yksityisiä taidegallerioita, putiikkeja, ulkoilma kahviloita ja – ravintoloita. Löytyipä sieltä kahden hengen ulkoilmaterassikin.

Tunnelma mukava sekoitus vanhaa ja uuttaa. Vanhoja asuinkortteleita kapeine kujineen on kunnostettu ja entisöity. Siellä kujalla istuessa voisi kuvitella olevansa jossain aivan muualla, kuin Shanghain sydämessä.

936459.jpg

Välillä menin jo niin pyörryksiin paikasta, että en varmaan olisi osannut sieltä ulos ilman opastusta. Ihanan rauhallista oli kulkea, kun kukaan ei tyrkyttänyt mitään. Rauhassa saimme poiketa mitä ihmeellisimmissä sokkeloissa oleviin putiikkeihin ja gallerioihin.

936439.jpg

Lounaan söimme pienellä kujalla, palmujen alla ja kahvit kakun kera eräässä toisessa terassikahvilassa.

Ilman shoppailua emme tältäkään reissulta onnistuneet kotiutumaan. Minun ostokseni sentään mahtuivat muutamaan paperikassiin, kun Minnan ostoksiin tarvittiin kotiinkuljetus kuoma-autolla.

Aika vierähti taas niin nopeaan, että tuli kiire hakea Anni-Roosa ja Jaakko koulusta.