Päivä valkeni aurinkoisena ja taivas oli aivan pilvetön. Onni lähti taas jo seitsemältä Jindingiin ja minä jäin aamutoimiani tekemään. Nousin kuitenkin jo vähän yli kuusi. Vähän vaille yhdeksän tuli ayi ja aloitteli hommansa.

Ensimmäisen kerran pääsin vähän jututtamaan Jenniferiä. Sain kuulla, että hän on keskiasteen opettaja ja toimi tätä ennen eteläisessä Kiinassa englanninkielen opettaja, mutta joutui lopettamaan, kun tunteja ei ollut tarpeeksi. Heitä on iso sisarusparvi 7 kpl ja koska hänellä on viisi nuorempaa siskoa ja veljeä, hänen täytyy lähettää kotiin rahaa heidän koulutukseensa. Oikein kivan tuntuinen tyttö ja vastuuntuntoinen.

894812.jpg

Samanlaista ostoskärryjen keräämistä kuin Suomessakin. Täällä vaan ei tarvitse itse viedä kärryjä paikoilleen.

Kipaisin Carrefourissa pyörälläni, ennen kuin menimme jalkahierontaan Katan ja Irjan kanssa. Se tekikin kipeille pohkeilleni oikein hyvää. Vähän epäilin pojan hierontatekniikkaa, kun ei sattunut kuin jalkapohjaan, paikkaan jossa ilmeisesti sijaitsee ohutsuolen kipupiste. Pohjelihakseen tietty vähän tuntui edellispäivien kiipeämisien jäljiltä.

893505.jpg

Ostin sieltä Wuyisan kaupungista tällaiset akuhierontasandaalit. Ovat puiset nahkaremmillä ja scholl sandaalien näköiset, mutta pohjissa on ne akupisteet. Maksoin näistä 20 Rmb eli 2e. Pitää yrittää kävellä sisällä päivittäin.

Jalkahieronnasta polkaisimme pyörillämme uuteen eilen illalla avattuun Tapas ravintolaan. Tarjoilu ei siellä oikein vielä sujunut ja meiltä käytiinkin moneen kertaan pyytelemässä anteeksi tarjoilun "tökkimistä". Minna liittyi seuraamme siellä.

894811.jpg

Koska taivas edelleen oli kirkas, päätimme mennä Green Hills´in uima-altaalle uimaan. Green Hills´iin on majoittunut nyt myös Community Center eli täytyy muistaa suunnata sinnepäin seuraavaan kahvitapaamiseen. Lippuja uima-altaalle sain ostettua Katalta, joka puolestaan oli lunastanut liput Mialta.

Minna jo Anni-Roosan ja Jaakon kanssa oli pukuhuoneessa, kun Katan kanssa saavuimme paikalle. Muitakin lapsia saapui koulujen ja tarhojen päättymisen jälkeen. Myöskin Atte, Irja Oona ehtivät altaan reunalle.

894814.jpg

Kookoshattukokeilut naurattivat ohikulkevia kiinalaisia Vanhassa kaupungissa.

Viiden maissa aurinko painui jo niin alas, että jäimme varjoon. Palasimme kotiin ja valmistautumaan illan Fitball tuntia varten. Onni ei vielä ollut tullut töistä, kun puoli kahdeksan alkoi tuntimme Klubi-talossamme. Olin ensimmäistä kertaa ikänäni fitball´issa. Niitä suuria palloja olen kyllä nähnyt, mutta en juurikaan kokeillut. Olipa rankka tunti minulle. Käsivoimat ovat aivan nollassa. Pitänee mennä kuntosalille niitä harjoituttamaan. Muutoin tunti oli enemmän naisvoimistelun tyylistä, vain huomattavasti rankempaa pallon kanssa, kun taas steppi on askeltamista.

Saapa nähdä miten se sujuu huomenillalla.