Vietettyäni lähes viikon Orvokin ja Juhan kanssa Hainanilla, Marriot hotellissa, olen menettänyt sille sydämeni. Mitkään mainoskuvat sieltä eivät olleet liioiteltuja, vaan todellisuus oli jopa vieläkin ihanampi. Lensimme maanataina Shanghaista Sanya´aan ja siellä kentällä meitä kolmea oltiin vastassa. Puolen tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme hotelliimme. Lentoaika oli n. 2 h eli varsin kohtuullinen. Olimme juuri turistikauden ulkopuolella ja saimme edulliset aikaisen varaajan 320 e hinnan. Maksoimme vielä lisähintaa merinäköalasta 6. kerroksessa 120e/huone.

894815.jpg

Siiteys pisti ensimmäisenä silmiimme hotellialueella.

Sanian kaupunki sijaitsee aivan Hainanin saaren eteläkärjessä, ja siellä hotelli Marriot sijaitsee Yalong Bay´ssä, yhdestä Sanyan 19:stä merenpoukamasta. Aurinko paistaa siellä lähes kohtisuoraan ylhäältä, meri on kristallin kirkas ja ilma saasteetonta. Ja se onkin valittu 1999 maailman yhdeksi parhaimmaksi paikaksi elää. Yalong Bay on Hainanin ns. kalliimpi puoli. Venäläiset matkailijat ovat löytäneet varsinkin Hainanin edullisemmat rannat.

894820.jpg

Allasosastot olivat puhtaat ja monipuoliset.

Sanyan ilman vuotuinen keskilämpötila on 25,4 astetta, ollen tammikuussa alhaisimmillaan 21 astetta. Meriveden keskilämpötila on 25 astetta. Sanyan kaupunkia ympäröivät Wuzhi vuoret, joten näköala huoneista sinne suuntaan ei ole hassumpi vaihtoehto. Ilmasto on trooppinen.

Hainanilla on pitkä historia ja paljon nähtävää. Me tosin keskityimme koko viikon vain hotellialueen tarjontaa,. Ehkä myöhemmin , jos/kun pääsen sinne uudelleen, maltan lähteä myös muita paikkoja tutkimaan.

Yalong poukama on 7 km pitkä, tasainen, hienoa, valkoista hiekkaa käsittävä poukama. Sen on sanottu olevan yksi maailman parhaista luonnollisista merenpoukamista, luokitukseltaan AAAA.

894821.jpg

Olipa ylellistä asua yksin kahden hengen isossa huoneessa.

Mariot hotellin valitsimme, koska se on vuoraisäntäni sisustama. Huoneet olivat tilavat samoin kylpyhuoneet. Mahtavat aulatilat ja valtava "lobby"- aula, avautuen merelle. Meille kuului aamiainen samaan hintaa, joka olikin ruhtinaallinen, aivan täydellinen ateria ja lisäksi monipuolinen. Sen nautittuamme pärjäsimme koko päivän, nauttimalla vain iltapäivisin allasgrilleistä jotain suolaista.

894818.jpg

Allasostot ovat kahdessa tasossa, käsittäen monia porealtaita ja suihkuja ja vesihierontapaikkoja ja olivat kaarisiltojen ja palmujen ympäröimänä. Tähän allasostoon ei viikossa ehtinyt kyllästyä. Vesi altaissa oli reilusti yli +30 asteista ja paikoin jopa yli +40 asteista.

Mereen pulahdimme heti aamutuimaan ja meriveden lämpökin oli yli +30 asteista. Keskipäivän aikaan hiekka oli niin kuumaa, että jalkapohjat olivat palaa uimaan mennessä. Nurmikkoa epäilimme aluksi keinonurmeksi, kun se oli niin tasainen, puhdas ja hyvin hoidettu. Totesimme sen kuitenkin aivan aidoksi. Puutarhurit häärivät alueella kaiken päivää, korjaten pois jokaisen puusta varisseen kuolleen lehden.

894816.jpg

Näkymä ylätason altailta.

Hotellissa oli tietysti kaikki mahdolliset aktiviteetit. Välineitä sai vuokrata paikan päällä, kuten tennikseen, pyöräilyyn ja "vesi- ja rantaleikkeihin". Golfin pelaajillekin on pelikenttä aivan vieressä.

Loma loppuu valitettavasti aikanaan. Sanyan kentälle meillä oli taas yksityiskuljetus. Saavuimme kentälle hieman etuajassa, jolloin siellä eräs tyttö bongasi meidät heti ja tarjosi 1. luokan loosia odottelumme ajaksi. Maksoimme 80 rempulaa /hlö ja meidät buukattiin heti koneeseen ja pääsimme nauttimaan ensimmäisen luokan tarjoiluista "ilmaiseksi". Sieltä meidät ohjattiin aikanaan henkilökunnan porttien kautta suoraan koneen portille ilman jonotuksia.

Mukavaa ylellisyyttä matkan päätteeksi.