Täällä on kaksiviikkoinen sadekausi meneillään. Jonkin verran on ripotellut vettä, mutta ei läheskään joka päivä. Pilvipoutaista näyttää nyt olevan. Mittari näyttää +25 astetta, mutta jotenkin tänään ulkoterassilla lounastaessamme, hieman hytisin. Suomessahan tällainen ilma on mitä parhain terassikeli. Todellakin sadekausi viime vuonna ei tuottanut pisaraakaan vettä, joten onkohan nimi ihan oikea. Niin aidot Shanghailaiset kuitenkin itse väittävät.

639736.jpg

Nyt maalasivat tuohon tyhjän tontin aitaan jotain kiinalaisin kirjaimin ja kiinnittivät nuo Green Villas ja Green Court laatat. Kai siihen sitten kuitenkin rakennetaan.

Kesäkuu toi uusia määräyksiä Shanghain keskustaan. Kuun alusta ei sisäringin sisäpuolella ole saanut enää turhia tööttäillä. Alkupäivinä poliisi jakoi mm. mopoilijoille siitä muistuttavia tarroja. Vaikea on kuitenkin uskoa, että kiinalaiset oppisivat olemaan tuuttailematta. En ole nyt liikkunut siellä päin, joten en osaa sanoa onko sääntö vaikuttanut ja onko siltä osin hiljaisempaa.

Toinen sääntö, joka näyttää tulleen yllättäen voimaan koskee juuri meidän ikäisiämme expatriootteja. On nimittäin käynyt ilmi, ettei Kiina enää ota vastaa yli 60-vuotiaita expatriootteja. Muutamia sopimuksia on Onninkin yhtiössä yritetty uusia, mutta anomukset on hylätty. Kuulemma nämä meneillään olevat sopimukset saavat jatkua sopimuskauden loppuun, mutta jatkoaikoja ei enää myönnetä. Mikähän tämänkin säännön takana lie? Näyttää siis vahvasti siltä, että meidänkin olomme täällä loppuu 2009 vuoden helmikuussa. Tuskin hyväksyvät optiovuosiammekaan.

Toisaalta ihan hyvä tietää päättymisaika tälle ololle. Se jotenkin raamittaa kummasti tätä elämää; antaa suunnan ja tarkoituksen. Itselleni ainakin on aina tärkeää tietää elämäänsä eteenpäin, vaikka sitten kaikki muuttuisi moneen kertaan, mitä se yleensä tekeekin.

639771.jpg

Vanhassa kaupungissa oli taas muitakin kuin me Minnan kanssa.

Nyt kuitenkin valmistaudutaan Suomen lomaan. Viimeiset kynsihuollot, hiusvärit, manikyyrit, hieronnat ym. on otettu. Vielä perjantaina pedikyyri, niin sitten olen valmis lähtöön. Vierashuoneen sängynpäällinen on täynnä mukaan lähtevää tavaraa ja mietin vain, miten saan kaiken mukaan. Sain Finnairilta luvan 40 kilon matkatavaroihin, mutta nyt näyttää, että sekin tekee tiukkaa.

639777.jpg

Katutyöt YuYuAn´ssa alkavat olla ohi.

Minulla on ollut jokin ihme leivontavimma viimepäivinä. Tänäänkin syntyi taas omenapiirakka ja "Kahvipöydän leivonnaiset". Edellisen kerran tein mango-ananas-omena piirakkaa koko pellillisen ja uskokaa tai älkää, kaikki hupenee illassa parissa. Tämä uuninkokeilu alkaa näkyä jo vyötäröllä. Hieman tuo meidän uuni toimii eri tavalla. Joskus pitää peltiä siirrellä alas ja ylös riippuen siitä, mistä paikkaa haluaa paistoksensa ruskettuvan. Paistamisajatkin ovat näköjään hieman normaalia pidemmät, mutta kyllä sen kanssa pärjäilee. Yhdessä ayi`n kanssa sitten maistelemme paistoksiani päiväkahvin merkeissä.

Vielä lauantaina osallistumme Shanghain suomalaisten järjestämälle picnikille Chang Feng puistoon, joka on yksi Shanghain suurimpia puistoja. Kartassakin se näkyy isona vihreänä länttinä. Siellä näyttäisi olevan iso järvialue, oikea vai teko, teko luultavasti. Puisto on kaukana tuolla Puxi´n puolella, joten aikaisemmin siellä ei ole tullut käytyä.

639742.jpg

Tänään oli asfaltointikoneet tuossa meidän kadulla. Jatkavat näköjään alkuviikolla aloittamiaan hommia. Ovat nyrsineet vanhan asfaltin myös tuosta koko risteyksestä. Eivät näköjään pysty työskentelemään sateella.

Täällä tehdään uutta tunnelia joen ali, Expoa varten. Se hankaloittaa hääpareja häitten järjestelyissä. Nimittäin juuri siinä kohtaa sattuu olemaan sellainen "hääkatu", jonka varrelle on keskittynyt paljon häitä järjestäviä liikkeitä ja ne joutuvat nyt muuttamaan muualle. Joku päivä pitäisi vielä mennä sinne hautaustoimistokadulle. Taitaa jäädä syksyyn.