Eilen tuli kiinalainen kaappi. Oli juuri sellainen kuin pitikin. Löysimme ayi´n kanssa sille paikan . Nyt tuulettelemme ja kuivattelemme sitä hieman. Ei siinä ollutkaan niin hirveää hajua kuin ensin ajattelin. Olivat varmaankin käyttäneet kunnon maaleja, kun etukäteen osasin siitä heitä patistella. Täällä käytetään hyvin paljon myrkyllisiä kaasuja erittäviä maaleja huonekaluissa ja muissakin maalauksissa. Siksi monet suomalaiset ostavat esim. lastenhuoneen kalusteet, sängyt yms. Ikea:sta, jolloin voi olla hieman varmempi maalien ja lakkojen myrkyttömyydestä.

504885.jpg

Kiinalainen kaappimme.

Tänään lounastimme Katan ja Minnan kanssa Leisure Centerissä. Vietimme samalla Katan syntymäpäiviä. Lounaan jälkeen lähdimme Minnan ja lasten kanssa Shanghain eläintarhaan. Haimme Anniroosan ja Jaakon kotoa ja pakkauduimme heidän autoonsa. Mr. Wang, heidän autonkuljettajansa jo odottelikin meitä. Matka eläintarhaan kesti aikamoisen tovin, onhan eläintarha aivan kaupungin toisella laidalla meistä katsoen.

508906.jpg

Onneksi tälläisia ei tule meillä vastaa luonnossa. Aika jykevä otus.

Olo oli itsellä jo vähän hankala, kun flunssa oli iskemässä päälle. Silti halusin lähteä mukaan, kun en ollut siellä aikaisemmin käynyt. Jo portilla tuli vastaa koululuokkia opettajineen, muutoin arkipäivä on oikein sopiva vierailla tällaisissa kohteissa. Viikonloput ovat niin kansoitettuja, eikä parkkipaikka tahdo löytyä.

508907.jpg

Kirahvit olivat kaunista katseltavaa. Ihmeen matala aita niillä oli.

Shangahain eläintarha on Kiinan parhaimpia ja siellä on edustettuna suuri osa esim. Afrikan eläimistöstä. Alue on valtavan suuri puistomainen alue katettuine käytävineen. Tuli aivan toisenlainen olo, kun muistelin Xian´in eläintarhaa, joka oli sotkuinen, likainen, haisi ja häkit pieniä. Täällä eläimillä oli kunnolliset isot alueet. Kaikkia näitä eläimiä olen itsekin katsellut television luonto-ohjelmissa, mutta varsinkin suuret eläimet, sarvikuonot, vesibuffelit, kirahvit ja norsut tekivät vaikutuksen koollaan. Jotenkin mietin, että olikohan sinne valittu oikein erityisen kookkaat yksilöt vai ovatko ne tosiaankin niin isoja.

508908.jpg

Sen verran kiinankieltä olimme oppineet, että pystyimme päätteleemään seebrojen olevan risteytys ainakin hevosesta. Kiinankielinen nimi: Ban Ma eli ban=puoli ja ma=hevonen.

Eläintarhassa piti olla myöskin pandoja, mutta niitä emme onnistuneet näkemään. Alue oli niin iso bambumetsikkö, että varmaan lymysivät jossain piilossa. Harmi lasten kannalta. Itse olen nähnyt Bandat Xian´n eläintarhassa.

Aivan pellavapäinen Jaakko poika 1,3 v herätti erityistä huomiota ja kiinalaiset tulivat oikein eteemme töllistelemään lastenrattaissa istuvaa Jaakkoa. Tuntuivat näyttävän lapsilleenkin tätä vaaleaa ihmettä.

508911.jpg

Apinoitten kisailua on jostain syystä aina mukava katsella. Miksiköhän?

Puistossa oli myöskin lapsille erilaisia huvipuistotyyppisiä vekottimia. Onneksi siellä oli paljon penkkejä, joilla saattoi istuksia ja levätä. Sinne voisi mennä vaikka piknikille; ottaa kahvia termospulloon ja nauttia luonnonhelmassa. Ravintoloita ja kahviloita siellä ei tuntunut olevan. Joitain kioskin tyyppisiä, josta sai juomia ja jäätelöä.

Täällä Pudong´in puolella on toinen Villieläin puisto, jossa en ole vielä ehtinyt käymään ja jossa voisi nähdä sellaisen harvinaisuuden kuin valkoisen tiikerin.