Tai ainakin tunne on vähän samanlainen. Onni on Suomessa yllätysnopealla lähdöllä. Olen oikeastaan yksin ensimmäistä kertaa täällä kokonaisen viikon. Perjantaiaamuna Cao tuli hakemaan minua puoli 10 verhomarkkinoille ja siitä se päivä sitten käynnistyi. Kyllä siellä verhomarkkinoilla menee ihan sekaisin. Onneksi sain ne valoverhot tilattua, mitä meinasin ja liikkeelle oviverhot. Toivottavasti osaavat tehdä laskokset juuri niin kuin tarkoitin. Hankalaa, kun eivät puhu siellä englantia ja oma kiinankielentaito niissä tilanteissa on aivan liian vähäinen. Marja hermostu niin, ettei saanut omiaan tilatuksi ollenkaan.

487104.jpg

Tällaisia laskoksia siellä verhomarkkinoilla yritin selittää. Saapa nähdä minkälaiset tulee. Ompelusanavasto kun puuttuu kokonaan.

Koko päivä siellä menikin. Juuri ehdimme käydä vielä syömässä, kun piti kiirehtiä kotiin, jotta Cao ehtii ajoissa Onnia hakemaan töistä. Vielä ajatin hänet Carrefouriin kautta, josta ostin kaksi silkkitäkkiä Onnin mukaan Suomeen. Onneksi Onnilla on aina niin vähän omia matkatavaroita, että pystyin pakkaamaan laukun täyteen omia Suomeen viemisiä.

Lauantaiaamuna sitten oli lähdön hetki. Olin kutsunut Caon käyttämään minua kangasmarkkinoilla. Nahkatakki oli liian pieni hihoista, joten jouduin jättämään korjattavaksi ja tyynynpäälliset eivät olleet vielä siellä. Eli turha reissu. Jouduin kutsumaan Caon sunnuntaiksi uudelleen. Illalla olikin sitten Katalla tapaaminen. Istuimme iltaa, me Shanghain lesket syöden ja juoden. Minna oli myös mukana. Kello lähenteli jo yhtätoista kun tulin kotiin ja lopettelin vielä elokuvan, jonka olin aloittanut ennen kylään lähtö. Olin päivällä käynyt hakemassa 8 filmiä tuosta kadun toiselta puolen.

487502.jpg

Dragonfly:n  pedikyyrissä.

Sunnuntaiaamuna piti jonkun tulla tuomaan uusi kortti televisioon. Kansainväkiset kanavat ovat olleet mykkänä jo viikon. Eipäs vain ketään kuulunut yhdeksältä aamulla ja pakko oli lähteä liikenteeseen vähän vaille kymmenen, kun olimme Minnan kanssa varanneet jalkahieronnan ja pedikyyrin. Onneksi landlordin ilmoittamat ajat aina pitävät. Hänen vaimonsa kävi lauantaina hakemassa vanhan uunin ja maksoi samalla uuden hinnan minulle. Jalkahieronta Dragonfly:ssa oli taas ihana kokemus. Hierovat ensin hartiat ja niskat, huone on hämärä ja rauhallinen musiikki soi. Jossain vaiheessa viereisille tuoleille tuli kaksi miestä ja kohta jo kuului toisen kuorsaus. Osasi todella rentoutua. Vielä sinne tuli pariskunta, mutta en paljon niitä huomioinut, oli hiljaista ja vesiputouksen ja musiikin ääni täytti melkein pimeän huoneen, joten mikään ei häirinnyt tunnin hierontasessio. Sen jälkeen olikin vielä pedikyyri ja kun sieltä pääsimme, kello olikin jo yli kaksitoista. Hyvä kun ehdin vaatteet kotona vaihtaa, kun Cao jo tuli hakemaan minua kangasmarkkinoille. Uusi yritys. Takki oli edelleen hihoista pieni. Myyjät hokivat koko ajan, että oikein hyvä, oikein hyvä, vaikka en saanut käsiä nostettua, jotta olisin voinut edes hiuksia kammata. Päätin jättää edelleen korjattavaksi. Tyynynpäälliset sentään olivat valmiit ja näyttävät ihan hyviltä.

487137.jpg

Peitot ja tyynyt ovat molemmin puolin käytettäviä ja värit päinvastoin toisella puolen.

Sieltä tultuani olimme päättäneet mennä testaamaan uutta viiniklubiamme, joka on klubitalon 28. kerroksessa. Upeat näköalat sieltä olivat. Joimme kakkukahvit ennen kuin riensimme Katan ja Annikan kanssa saunaan ja Minnalla alkoi kiinantunti. Saunan olimme käyneet panemassa etukäteen päälle, jotta siellä olisi kunnon löylyt mennessämme. Onneksi kukaan ei tällä kertaa ollutkaan sammuttanut sitä. Tullessa varasin klubitalon ravintolaan lounaan yrittäjänaisille. Nyt on tukka rullilla ja voin keskittyä illaksi uusien filmien pariin.

Huomenna olemme sopineet, että Cao tulee hakemaan minua jo 7.30 ja haemme Marjan kotoaan . Sitten suuntaammekin Shanghain ulkopuolelle Shenshe´iin, katsomaan vuorella olevaa näköalapaikkaa ja katolista kirkkoa. Iltapäiväksi ajamme Juijiaojiao´n vesikaupunkiin. Teemme kokopäiväretken, nyt kun auto ja kuljettaja on kerrankin vain minun käytössäni.

Tiistaiaamuna onkin sitten taas mentävä sen nahkatakin perään, lounaalle Katan kanssa ja illalla jumppaan. Nopeasti tämä viikko täällä yksinkin menee. Marjalta saamat dekkarit on vielä avaamatta. Jospa tänä iltana saisin toista luettua ennen nukahtamista.