Jos vanha sanonta. "Nauru pidentää ikää" pitää paikkansa, niin meikäläisellä on odotettavissa elinikää yli sata vuotta. Sitä on tällä viikolla taas roimasti pidennetty. Vieraat olivat niin "haaskoja"( lue hauskoja) ja naisenergiaa pursuavia, että oksat pois. Oikein harmitta Onnin puolesta, että hän joutua olemaan osan ajasta matkoilla ja illatkin paljon menoissa. Meikäläisellä on oikein silmänympärykset punaisena ainaisesta vedenvalumisesta silmistä. Mutta hauskaa on ollut. Karjalainen iloisuus on täällä hersynyt oikein olan takaa ja onpa muutama kiinalainenkin saanut osansa. Kiitoksia vain vieraille.

Viikko on ollut lähes sateeton ja normaali talvinen keli +8-10 astetta päivisin, välillä tyyntä, välillä rajumpaa tuulta. Eikös se meidän TV-tornipäivä sattunutkin juuri siihen kunnon tuuliseen päivään niin, että ylimmässä pallossa meikäläinen meinasi tulla merisairaaksi. Taisi torni huojua aikalailla. Harmi, että sumuinen-utuinen ilma esti näkemästä koko kaupunkia. Saimme kuitenkin torniin mennessämme oikein oman tervetuliaisfanfaarin: Eu-hymnin, joka soitettiin vain meille (muita turisteja ei ollut).

362604.jpg

Orkesterijohtaja oikein vilkuili pääseekö hän kuvaan.

Tulipa nähtyä sekin ihme, että saimme "elävää spakettia" ja meidän "minä en ainakaan-lady" ilmoitti heti, ettei hän syö mitään elävää. Tosiasiassa spagetin päällä oli jotain hienonhienoa levää tai sipulinkuoria, jotka tosiaan liikkuivat niin, että kaikki katsoimme silmä tarkkana, mikä siinä liikkuu. Kaiken alkuhämmästelyn jälkeen söimme kuitenkin aterioistamme nauttien.

362605.jpg

Ilme kertoo enemmän kuin sata sanaa.

Vaikka kiertelen yhä uudelleen ja uudelleen samoja paikkoja, niin aina tulee vastaan uusia juttuja. Tämäkin autoteline, mikä lie. En ole kummoista ennen nähnyt. En päässyt selvyyteen oliko se parkkipaikka, autokorjaamo vai mikä ja miten ne auton sinne laitettiin.

362607.jpg

Olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten tuo laite toimii.

Edelleen ihmettelen, että onkohan nuo NanjinLu:n sähköjohtoviritykset oikein laillisia. Ainakaan Suomessa ei tuollainen johtosuma tulisi kuuloonkaan.

362608.jpg

Tämä johtosuma löytyy Shanghain hienoimmalla ja kuuluisimmalla kävelykadulta.

362613.jpg

Pyykit kuivuvat iloisesti muuntajassa.

Löysimme myös paikan, missä voi vaihdattaa kellon patterin. Feikki-markkinoilla ja vanhassa kaupungissa eivät osanneet edes aukaista hienoa Ranskan Chirakilta saatua lahjakelloa. Kävelykadulla, kunnon kelloliikkeessä tämäkin homma onnistui ja maksoi peräti 25Rmb eli 2,5 euroa.

362609.jpg

Patterinvaihto kelloon kävi todella ammattimaisesti.

Miten se voi olla mahdollista, että Jade Buddhan temppelin teehuoneessa, tyttö muisti minun käyneen siellä pari kuukautta aiemmin ja silloin ostaneen teetä no 2 ja 5 ja luettelipa vielä mitä te muut ostitte. Katseli vähän kummeksuen, kun sai selville, etten ollut vielä edes avannut niitä paketteja. Nyt täytyy terästäytyä. Ilmankos ei paino ole pudonnut, kun teet on juomatta. Kohta alkaa meikäläisen kaapit olla täynnä "sitten kun olen laihtunut" –vaatteita. Teetä ostettiin, vaikka juuri olimme Vanhasta Kaupungista ostaneet mm. valkoista teetä. Uskon, että näillä vierailla ei teet jää juomatta.

Taas kerran joutui osa teetetyistä vaatteita kiertämään korjausrumban kautta. Onneksi oli yksi ylimääräinen päivä. Kashmir-villatakit onnistuivat kaikilla hyvin ja saipa meidän "minä en ainakaan anna mitata itseäni-lady" monta hyvää asukokonaisuutta. Mutta; 5 metriä tuota ja 5 metriä tätä ja 5 metriä tuotajatätä kangasta teki tiukkaa laukkujen pakkausvaiheessa. Kyllä meikäläisen "itsensäpunnitsemiseen" tarkoitettu vaaka oli taas ahkerassa käytössä laukkujen pakkausvaiheessa. Aina vaan se 20 kg matkatavaraa tuntuu niin kohtuuttoman pieneltä määrältä, kun täällä on sitä ostettavaa, eikä se lopu vaikka nytkin kovasti yritettiin.

362611.jpg

Ostohommat käynnistyivät tällä kertaa heti ensimmäisenä päivänä. "Eihän tänne nukkumaan ole tultu." sain vastauksen, kun epäröin kysellä yölennon jälkeen jaksamista.