Meikäläinen on taas ollut menossa koko viikon, niin että kotihommat eli kirjoittamiset lykkääntyy. Illalla taas stepissä otettiin minusta mehut ulos. Sen jälkeen suihkuun ja saunomaan. Innostuimme lillumaan porealtaassa tavallista pitempään, joten tukankuivauskin jäi tähän aamuun.

Juuri, kun meinasin levähtää vielä hetkeksi tv:n ääreen, muistin että silmälasit jäivät pukukoppiin. Ei auttanut muu kuin kipaista takaisin Klubitalolle niitä hakemaan.

Päivällä olimme käyneet verhomarkkinoilla Cao An Lu:lla. Katselin vähän kankaita liikkeen näyteikkunoihin. Leveydet olivat kuitenkin niin hankalia, että en osannut vielä ostaa, kun tarkat mitat puuttuivat. Ensi maanantaina, kun menemme noutamaan tilatut lakanat ja tuolinpäälliset Irjalle, voi paremmin keskittyä sisustuskankaisiin.

254179.jpg

Japanilaiset ne kanssa keksivät vaikka mitä.

Kangasmarkkinoiden jälkeen kävimme Sushi baarissa lounaalla Gupein Carrefourissa. Meidänkin Carressa on sama ravintola, mutta eipä ole tullut poikettua. Nyt pitää kyllä sitäkin käyttää yhtenä lounasvaihtoehtona.

Cao taas odottaa alhaalla jo minua. Olen menossa Marjan kanssa kangasmarkkinoille ja Vanhaan kaupunkiin koruostoksille. Pitää vielä muutama lahja ja tuominen ostaa. Palataan iltapäivällä.

 

254213.jpg

Pyöräilijä poliisin puhuttelussa. Taisi kirjoittaa sakkolapunkin, jos oikein näin.

Taaskaan eivät kaikki vaatteet olleet valmiita tai niissä oli vielä korjattavaa. Housuni olivat lyhentäneet liian lyhyeksi ja joutuivat nyt uudelleen jatkamaan. Samettipukuun oli mallit mukana niin että ei tarvittu muuta kuin kopiointi. Senkin olivat nyt huolimattomasti tehneet ja joutuvat korjaamaan. Teetimme Marjan kanssa vielä kesäasun lomamatkaa varten. Yläosa oli minulla liian lyhyt, vaikka nimenoman mitattiin tarpeeksi pitkä. Tekevät uuden. Onnin housut taitavat olla sopivat. Saa nähdä kunhan sovittaa kotiuduttuaan. Joka tapauksessa tulee uusi reissu lauantaina.

Vaatehässäkän jälkeen suuntasimme vielä vanhaan kaupunkiin helmimarkkinoille. Teetin muutamat helmet, rannekorut ja korvikset lahjaksi. Taisi tulla itsellekin jokunen. Ja enkelikauppaankin löysin tuliaisia.

254221.jpg

Tyttö pujottelee helmiä. Melkein kaikki helmet tehdään siinä suit sait.

Matkalla kaupungille ilmoittauduimme Kiinalaisen ruoan; Chinese Spices and Sichuan Cooking Workshop:iin ensi viikon torstaille. Opitaan samalla vähän yrttien ja mausteiden maailmasta. Syömme lopuksi tekeleemme. Tilaisuuden järjestää meidän asunnonvälittäjämme ilmeisesti omille asiakkailleen.

Kiinalaisilta kujilta löysimme myös jo joulukortteja. Siellä on sitten aina samanlainen kuhina. Meni sinne mihin aikaan päivästä tai minä viikonpäivänä tahansa. Nyt siellä oli joku ilmi riita menossa. Kiinalaiset riitelevät tosi äänekkäästi. Ihmisiä kertyy heti ympärille ihmettelemään. Emme ymmärtäneet mistä siellä oli kysymys. Yritimme vain päästä nopeasti ihmismassan läpi.

254250.jpg

Jokunen oli tullut mopolla ja pyörällä ostoksille

Tuntui taas turvalliselta ja rauhalliselta istua omassa autossa matkalla kotiin.

Jouduin vielä polkemaan Carrefouriin ostamaan lisää lattiavahaa huomiseksi ayi:lle. Saapa nähdä tuleeko lattioistamme mitään. Pahalta näyttää. Landlord suositteli lattioihin samaa vahaa, jota olimme jo käyttäneet. Se vain ei näytä toimivan kunnolla. Hän arveli meillä olevan merkkivahan kopion. En tiedä, aitona kuitenkin sen ostin. Emme vielä luovuta.

Olin laittanut landlord´illemme listan korjattavista asioista. Lupasi korjauttaa kylpyhuoneen haljenneen ikkunan mahdollisimman pian. Pelkään sen romahtavan alas kunnon tuulella. Onneksi on ollut pitkään jo tyyntä. Samoin lämminvesivaraajan ympärille lupasi rakentaa suojuksen ettei sammuisi niin herkästi joka tuulella. Imurin kävimmekin jo ostamassa. Lupasi tuoda rahat tulessaan. Imuriviasta saimme häneltä jo aiemmin punaviinipullon lahjaksi. Kuulemma syntyneestä harmista. Meillä on vain hyviä kokemuksia vuokraisännästämme. Hän asuu täällä Shanghaissa ja puhuu jonkin verran englantia. Monet eivät ole nähneet landlord´iaan koskaan eikä asiat oikein hoidu. Me e-mailaamme hänen kanssaan muutenkin asioista ei vain korjauksista ja pyynnöistä.

Matkalla kauppaan jätin pesulaan valkoisen pellavajakun (Almia ), jossa on mustat reunat. Siellä huomasivat, ettei sitä saa vesipiestä. Valkoinen kaulus on kuitenkin likainen ja yritin selittää, että tehkää nyt jotain. Sunnuntaina saan sen takaisin, mutta minkä näköisenä, on eri juttu. Maksoi 28Rmb eli 2,80 euroa.