Eilen Shanghai Daily lupaili sateiden tuloa, mutta ei sentään vielä lämpötilojen laskua. Syksy alkaa täällä, kun lämpö laskee viideksi perättäiseksi päiväksi alle +22 astetta. Tänne on povattu lyhyttä ja lämmintä talvea. Meille hyvä niin, mutta viranomaiset ovat huolissaan kasveista ja eläimistä, jotka tarvitsevat tarpeeksi pitkän, viileän lepokautensa.

Tänään kuitenkin sääennustus on muuttunut; sateita ei ole tiedossa ainakaan 5 vrk eteenpäin. Se niistä säätiedotuksista. Suunnittelemme Suzhoun reissua lauantaiksi.

225776.jpg

Century Park´in vesiurut ja taustalla soi tuttu "Espanjatar olen sorja..."

Illallinen Jin Mao Tower´in italialaisessa ravintolassa oli jälleen mahtava kokemus. Saimme ikkunapöydän ja Shanghai kylpi edessämme illan väriloistossa. Palvelu toimi moitteettomasti, tuolit ojennettiin, lautasliinat, kankaiset asetettiin polvillemme jne. VC reissut olivat oma kokemuksensa. Siellä meidät toivotti tervetulleeksi vessapalvelija. Käsienpesua varten hanat aukaistiin valmiiksi, saippua annosteltini suoraan käsiimme ja lopuksi puhdas valkoinen pyyhe ojennettiin käsien kuivausta varten. Lähtiessämme hän toivotti meille vielä mukavaa illanjatkoa ja kiiruhti pesemään pöntöt ja taittelemaan vessapaperullan päät kauniisti seuraavia asiakkaita varten. Siellä voisi käydä useamminkin. Vessareissut kun tahtovat olla täällä lähes poikkeuksetta päinvastaisia kokemuksia.

Illallisen jälkeen nousimme hissillä vielä tornin huipulle, jossa nautimme pakolliset (120Rmb +15%) trinkit. Siellä olimme jo niin korkealla, että kaupunki jäi jo paljon alapuolellemme. Oikeastaan paremmat näkymät kaupunkiin ovatkin sieltä ravintolakerroksista.

Lämpimässä Shanghain illassa erosimme kukin tahoillemme. Virva taksilla omaan hotelliinsa ja Kaija, Veikko, Aune ja Erkki päättivät vielä hieman kävellä Shanghain lämpimässä yössä ennen hotelliin paluuta. Me Onnin kanssa ajelimme kotiin hiljaisuuden vallitessa, illan mukavien tapahtumien risteillessä mielessämme.

Finnairin lakko alkoi siis tänään. Vieraittemme Suomeen paluupäivä on maanantaina. Lakko varmaan loppuu siihen mennessä. Ei siis huolta, sitä paitsi he ovat eläkeläisiä ja voivat jatkaa lomaansa, jos niikseen tulee.

225779.jpg

Jalkahoidossakin kävimme omassa Klubi-talossamme

Eilen kävelimme 30 asteen helteessä Lujiabang Lu´lta Vanhaan kaupunkiin ja takaisin. Vieraamme ovat kovia kävelemään, ovathan he tottuneita Lapin vaeltajia ja pitkien hiihtolenkkien ystäviä. Saivat minutkin kesällä viikon aikana kävelemään tunturissa yli 100 km!!! Kävimme siis Yuan Garden´issa, puutarhassa, jossa saa hetken levon katukauppiailta. Ostoksia meille silti kertyi katujen varsilta. Lounastimme täysin kiinalaisessa ravintolassa buffet-lounaan hintaa 35Rmb/hlö. Yllättävästi syötävää löytyi mahan täydeltä, vaikka kaikkea emme uskaltaneet maistaa.

225781.jpg

Jonkinlaisten täyettyjen "lettusten" paistoa kadulla

Palasimme hikisinä kangasmarkkinoiden kautta turkkien sovitukseen. Onneksi olivat onnistuneet. Kello läheni jo viittä, kun saavuin taksilla kotiin. Olin lähtenyt jo ennen yhdeksää liikenteeseen.

Päivät ovat mukavia, mutta käyvät melkein työstä. Onni jatkoi työntekoa kotona vielä myöhään iltaan. Tuntui olevan joku kiireellinen homma tekeillä.