Lokakuun 16. päivä on minulle Suomessa  jo sellainen syksyn ja talven taitoskohta. Usein siellä Jyväskylän korkeudella sataa ensilumi. Ei taida tänä vuonna tapahtua. Täällä Kiinassakin on kuulemma erikoisen lämmintä tänä vuonna. Tavallisesti syksy ja talvikausi alkaa syys-, lokakuun vaihteessa, mutta nyt päivälämpötilat ovat edelleen lähellä + 30 astetta. Viileämmistä ilmoista tai sateista ei ole vielä tietoakaan. Nautimme siis edelleen kesästä.

222088.jpg

Kaunis bonzai-puutarha Century Park´issa

Aamulla 6 aikaan, kun käymme pienellä hölkkälenkillä, on niin lämmintä kuin meillä tavallisesti lämpimänä kesäpäivänä. Tarkenee aivan hyvin shortseissa ja pienessä t-paidassa. Välillä aina kapinoin näitä aikaisia ylösnousuja vastaan, mutta aamut ovat kyllä tosi ihania täälläkin. Aikaiset leijanlennättäjät ovat jo liikkeellä. Ihmettelen aina, miten he saavatkaan leijansa maanpinnan tyynessä säässä, uskomattomiin korkeuksiin.

Suunnilleen samat ihmiset tulevat meitä vastaan aamuisin. Joku huikkaa: morninginsa, joku: niihaonsa , joku taas painaa päänsä alas kohdatessamme, eikä sano mitään.

222084.jpg

Taas uudenlaisia kukkia

Nyt syksyn myötä huomaan, että täällä alkaa kukkien uusi kukintakausi. Keskikesällä näytti, että kaikki pensaat ja kukat ovat kukintansa suorittaneet. Nyt yhtä äkkiä luonto herää uudelleen eloon. Täällä Kiinassa saadaankin kaksi satoa vuodessa.

419348.jpg

Suklainen syntymäpäiväkakku oli todella herkullinen, länsimaisen makuinen.

Söin ensimmäistä täytekakkua täällä viime viikonloppuna. Mies oli kehunut niitä hyviksi. Heillä kun on töissä tapana  perjantaisin syödä syntypäiväpäiväkakku niiden kunniaksi, joilla päivä sattuu sille viikolle. Itselläni on ollut tietty ennakkoluulo kakkuja kohtaan, sillä kaikki pulla, oli se sitten minkä näköistä tahansa, maistuu aina samalle "kiinalaiselle". Nyt täytyy kyllä sanoa, että kakut ovat hyviä, vähän "höttösiä", mutta hyviä ja halpoja.

Veikolle vielä syntymäpäivä onnittelut, vaikka vietimmekin syntymäpäivät täytekakuin ja kynttilöiden kera jo aiemmin. "Huttustakin" hieman nautimme.