Yksi paikka, mikä kaikkien täällä vierailevien täytyy nähdä, on tietysti Vanha kaupunki. Sinne vien teidät kaikki tänne tulijat ihan varmasti.

Vanha kaupunki on muodoltaan pyöreähkö ja aikoinaan ollut muurien ympäröimä. Siellä voi edelleen nähdä traditionaalista kiinalaista elämää. Tosin se on kovasti jo uusien pilvenpiirtäjien puristuksessa.

419343.jpg

Vanha ja uusi seisovat siellä sulassa sovussa vieri vierin.

Vanhan kaupungin Yuan Garden ja sen basaarit ovat varsinkin viikonloppuisin täyteen ahdetut. Silti se täytyy nähdä ja kokea.

Varsinaisen Yu Yuan Yu Garden´in perusti aikoinaan Pan-niminen rikas virkamiesperhe , Ming Dynastian aikana. Omaan yksityiskäyttöönsä. Puutarhan rakentaminen kesti 18 vuotta (1559-1577) ja tuli ryöstetyksi Oopium sodan 1842 aikana, kun brittiläiset ja myöhemmin ranskalaiset pitivät valtaa. Nykyisin puutarha on siis restauroitu ja on esimerkkinä Ming-ajan puutarhasuunnittelusta.

419341.jpg

Pala ikivanhaa lohikäärmemuuria puutarhassa.

Siellä on myös runsain kattokoristein ja erinomaisen akustiikan omaava esiintymislava.Siellä puutarhassa on aikoinaan ollut myöskin Shanghain korkein !!! paikka. Koko kaupunkihan on "merestä noussut", kuten nimikin sanoo: Shang Hai ja aivan tasainen luontojaan. Ihanaa oikein nauttia nyt tästä tasaisuudesta oman kotikaupungin mäkien jälkeen.

Yuyuan Garden´in basaareilla on todellakin paljon erikoisliikeitä, ravintoloita, pikaruokaloita, kahviloita ja tietysti teehuone. Oivallinen ostos- ja ruokailupaikka sille, ken ei pelkää ihmispaljoutta.

419342.jpg

Yksi parhaista levähdyspaikoista on tietenkin Mid-Lake Pavilion Teahouse. Siellä voi nauttia mustaa tai vihreää teetä alakerrassa halvemmalla kuin yläkerran näköalapaikoilla. Viikonloppuisin siellä on jopa musiikkia.

Kannatta mennä sinne ajoissa saadakseen ikkunapaikan.

Ensimmäisellä reissullani siellä menin ihan päästäni pyörälle. Vasta toisella ja kolmannella kerralla aloin hahmottaa koko aluetta paremmin. Onneksi minulla oli mukana kokeneita Shanghain eläjiä. Kiitos heille opastuksesta.