Kultaisen härän vuosi vaihtui kultaisen Tiikerin vuodeksi lauantaina 14.helmikuuta. Aattona lauantaina klo 12 yöllä oli pauke niin mahtava, aivan kuin talvisota olisi syttynyt. Joka ikkunastamme saimme katsella mahtavaa ilotulitusta.  Onneksi paukuttelu loppui noin tunnin kuluttua, muuten ei nukkumisesta olisi tullut mitään.

Vietimme ensimmäisen kiinalaisen uuden vuoden ihan kotosalla. Tarkoitan sanamukaisesti kotona. Olin nimittäin niin mahtavassa flunssassa, siinä ihan tavallisessa, jossa nokka vuotaa, ei kuumetta, ei yskää.

Kun sana levisi, että olimme paikan päällä, saimme ”dinneri”-kutsuja kiinalaisilta. Tiistaina sitten toppasinkin itseni Vicks´llä niin, että pystyin juuri ja juuri matkaamaan Wuxiin, jota kutsua emme halunneet perua. Matka sinne kesti meiltä peräti 2,5 tuntia. Ilma oli kaunis ja selkeä, mutta edelleen aika kylmä, tosin muutama aste plussan puolella.

Ensin söimme Onnin alaisten kanssa mukavassa ravintolassa. Lapsia ”Onnilla” on siellä alaistensa lapsia kuulemma 4 kpl ja kaikki he olivat mukana.

Ruokailun jälkeen menimme ”Qingming Bridge & Ancient Canal Cruise” – kanavaristeilylle ja näimme Wuxin kuuluisan 400 vuotta vanhan Ming Dynastian aikaisen sillankivisillan. Risteily kesti 45 min ja olin jo aivan jäässä ja halusin kotiin. Vielä poikkesimme paikalliseen Paa pai paniin kahvittelemaan. Davidin vaimohan työskentelee siellä naisten osaston johtajana.

 

Saimme Wuxi´laisilta lahjaksi paikallisen Uuden Vuoden lahjan nimeltään: ”Hui San Clay Figurines”. Kaupungissa olisi vielä paljon mielenkiintoista nähtävää eli sinne voisi mennä kesällä uudelleen. Mm. se kanavan seutu on täynnä pieniä putiikkeja, siellä Pagoda ja Taihu-järvessä pieni saari, jossa elää apinayhdyskunta. Paikallisen ison Puddha-puistion olemmekin jo nähneet. Paikkakunnalla on myös nahkakaunki.

Ajoimme siis jo illan hämärtyessä kotiin. Flunssa purkautui nyt silmien kautta ulos, niin että silmät vuotivat seuraavan päivän sillä seurauksella että torstaina olivat aivan turvoksissa.

Saimme vaihdettua Landlordin dinneri-kutsun perjantaille, että ehdin vähän parantua. Niinpä eilen matkasimme vuokraisäntäpariskunnan uuteen kotiin, jossa oli ihanan lämmintä lattialämmityksen ansiosta, jopa vc istuin oli lämmitettävä.  Kaikki pinnat olivat vaaleaa puuta ja shampanjan väriä. Saimme maksetut liput Herborist Spa´han, jonne voimme Onnin kanssa varata vip-huoneen.

Heidän kotoaan ajoimme Jade Garden ravintolaan No 127MaoMingLu`lle syömään. Ravintolassa söimme tyypillistä kiinalaista ruokaa. Kaiken erikoisin oli jänteistä tehty, isäntäväkemme mukaan todellinen paikallinen herkku. Me emme siitä pitänee, mutta kohteliaisuudesta söimme sitäkin.

Saimme landlordita paljon shoping tippejä ja kuulin mm. lamppumarkkinoista. Sinne on ihan pakko mennä niitä minun Suomen makuuhuoneen lamppuja katselemaan.

Olo tuntui illalla jo huomattavasti paremmalta. Tänä aamuna sitten alkoikin työssäkäyville arki eli Onni lähti töihin. Myös sunnuntaina on tällä viikolla tavallinen työpäivä.

Itse taidan vielä tänään jättää lenkkeilyn väliin, vaikka kovasti jo haluttaisi.