Eilen tuli kysely miehen työpaikalta, halunko sikainfluenssa rokotteen. Päätin, etten halua. Luotan mieluummin omaan vastustuskykyyni vuodesta toiseen, kuin rokotteen antamaan vuoden suojaan kerrallaan. Sikainfluenssa on näköjään kuivumassa kokoon. Mm Ranskassa on 95 miljoonan rokote-erästä käytetty vain 5 milj. Tieto tavallista lievemmästä epidemiasta on levinnyt kulovalkean tavoin ranskalaisten keskuudessa eivätkä ihmiset halua turhia rokotteita. Näyttä siltä, että hyväkuntoinen, ilman mitään perussairauksia oleva ihminen, selviää taudista melkeinpä säikähdyksellä.

Shanghaissa ovat nyt vuorossa raskaana olevat. Koululaiset ja päiväkoti-ikäiset on jo rokotettu. Täällä kiinalaista rokotetta ei ole ehditty kunnolla testaamaan. Vain muutama ihminen on täälläkin kuollut tautiin ja heillä on ollut jokin perussairaus.

Expo-2010 viralliset Panda-karhut, 10 kpl, saapuivat kaupunkiin eilen.

Viime vuoden puolella olisi Expo lippuja saanut hieman halvemmalla.

Onneksi meillä on nyt ainakin yhden päivän liput.

Siinä ajassa ei paljoa ehdi, mutta eiköhän sitä jotain näe. Pääsee ainakin alueelle kuvaamaan hienoja uusia rakennelmia.

Pitkäaikainen ja valtava kylmyys on laittanut monen kaupungin sähkö- ja kaasutuotannon koville. Niinpä monin paikoin on laitettu rajoituksia tehtaille, jotta lämpöä riittää koteihin. Lunta on tullut keski- ja pohjoisosiin Kiinaa. Onneksi täällä Shanghaissa me ainoastaan värisemme kylmän kourissa ilman lunta. Pekingissä eilen oli -16,7 astetta ja lumisade. Oli kylmintä 39 vuoteen.

Kiinassa alkaa kultaisen Tiikerin vuosi 14.helmikuuta. Tiedossa on viikon mittainen loma eikä mitään matkasuunnitelmia. Meinaa iskeä paniikki. Olemme viikkoa aikaisemmin palanneet Suomesta. Ensimmäinen kiinalainen uusi vuosi siis kotona???

Passini tosiaankin melkein hajosi Hongkongin reissulla ja tullessa Shanghain rautatieaseman passintarkastuksessa jo ihmettelivät passiani. Onneksi Onni sai teipattua (ei saisi) kuvasivun kiinni, kun uuden passin saanti kestää 2-3 viikkoa. Sain nyt vain todistuksen Kiinan viranomaisia varten, jolla minun pitäisi päästä vielä tänne takaisin. Finnairille menee kuulemma oma tiedote passini kohtalosta.

Hongkongista tulessa jouduimme myös tullin tarkastuksiin. Ilmeisesti tarkoitus oli tarkistaa Anitan ja Riston laukku, jossa oli sentään taisi olla yli 20 kelloa, kun minulla oli vain 5. Hyvin siitä selvittiin.

Tein eilen laskelmia omista matkoista Kiinan vuosina ja totesin, että olen ollut joka vuosi 115-118 päivää vuodesta jossain matkoilla. Tänä keväänä on Saksan ja Suomen loman lisäksi suunnitelmissa Guilinin reissu maaliskuussa Irjan kanssa ja Pekingin junamatka huhtikuussa, Sannan ja muitten naisten kanssa. Vappulomalla ilmeisesti menemme Onnin kanssa taas Hongkongiin niitä venetarvikkeita hankkimaan.

Paino on pysynyt ihanasti kohdallaan parin viikon liikuntatauosta huolimatta. Nyt pitää syödä, ettei paino tipu liikoja. Suomesta tultua on alettava pienennyttämään ne vaatteet, jotka aion oikeasti ottaa kotiin ja käyttää kanssa.

Kiinasta ilman reseptiä saatavaa Melatoniinia. Ostin vasemman puoleisen purkin juuri äsken kauppareissullani Carrefourin alakerrasta hintaa 48 Rmb.

Toisen purkin olin ostanut lähiapteekista suunnilleen samaan hintaa. Olen saanut reseptillä Melatoniini mukaani jetlaagiin Suomesta. Olen käyttänyt sitä huonoon nukkumiseeni ja ja taitaa sillä olla vaikutusta noin kuukauden käytön jälkeen. Kuulin, että joulun alla Suomessakin Melatoniinia saa nyt vapaasti, sehän on luonnon tuote, ei siis lääke.