Itsenäisyyspäivän aamu valkeni täällä Kiinassa todella kirkkaana monien, monien sumuisten ja usvaisten päivien jälkeen.

Valmistaudumme illan Itsenäisyyspäivän juhlaan, jonka olemme Shanghain suomalaisten ja FBCS:n sekä Shanghain pääkonsulin kanssa yhdessä järjestäneet.

Presidentti Tarja Halonen on taas lähettänyt ajoissa Itsenäisyyspäivän tervehdyksensä meille ulkosuomalaisille.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivätervehdys

Päivitetty torstaina, 3. joulukuuta 2009

 
Ulkosuomalaisille yhteisöille 6.12.2009
 
Suomi on osa yhä kansainvälisempää maailmaa. Olemme jäsenenä Euroopan unionissa ja aktiivisesti mukana kansainvälisten järjestöjen kuten Yhdistyneiden kansakuntien toiminnassa. Talouselämämme ja kansalaisjärjestöjemme toiminta on yhä useammin kansainvälistä.

Suomalaiset liikkuvat entistä enemmän maasta toiseen. Pidempi tai lyhyempi oleskelu ulkomailla kuuluu yhä useamman ihmisen elämään. Suomesta mennään ja Suomeen tullaan työtehtäviin, opiskelemaan ja eläkepäiviä viettämään. Ihmiset liikkuvat maasta toiseen jokaisessa elämänkaarensa vaiheessa.

Te, suomalaiset maailmalla, teette tärkeää työtä Suomen ja suomalaisuuden lähettiläinä. Olette keskeisesti vaikuttamassa siihen, millainen kuva Suomesta muodostuu nykyisessä asuinympäristössänne. Pidätte ahkerasti yhteyttä Suomeen ja välitätte ulkomailla saamianne vaikutteita. Työ jota teette ulkomailla ja luomanne verkostot ovat korvaamattomia. Suomelle on tärkeää, että teidän ulkosuomalaisten siteet kotimaahan säilyvät vahvoina.

Lämmin tervehdykseni Suomen 92. itsenäisyyspäivänä!

Tarja Halonen
Tasavallan presidentti