Eilen lähdin jo klo 9 liikenteeseen Suzhou´un ja olimme perillä ennen klo 12 Anna- Maijan ja Maaritin kanssa.

Ensimmäisenä suuntasimme Suzhoun ulkopuolelle, Weitang´iin, China Pearls and Gems Cityyn. Paikka on siis Suzhoun pohjoispuolella ja se on varsinaisesti tukkutoimituspaikka. Iso kompleksi, jossa ei näyttänyt olevan juuri muita ihmisiä kuin me kolme. Saimme siis siltä osin rauhassa tehdä ostoksi. Kauppiaat kyllä olisivat kaikki halunneet meidät asiakkaikseen, mutta menimme paikkaan no 17 ”Classical Pearls &Gems Co. LTD”, jossa Anna-Maija on aiemminkin tehnyt hyviä ostoksia. Siellä puhuttiin myös sujuvaa englantia, joten asiointi oli helppoa. Siellä näytti muutama muukin ulkomaalainen olevan.

Minulla oli eilen sellainen puna-musta päivä, kuten kuvasta näkyy.

Sinne mennessä ei ollut oikeastaan mitään erityistä mielessä, paitsi jotain punaista uuden punaisen Diorin laukun (näin Hongkongissa aidon, otin kuvan ja ostin täältä feisin) kanssa.

Helmimarkkinoilta tullessa ajoimme kohti Suzhouta Xiangcheng dadao´ta pitkin, jolla näytti olevan valtavasti huonekalukauppoja. Sinne on pakko tehdä toinen päiväretki myöhemmin.

Määränpäämme oli Mei Mein silkkikauppa, joka on kuuluisa hyvistä ja halvoista silkeistään.

Omistaja puhuu jopa muutamia sanoja suomea. Siellä käy niin paljon suomalaisia, että hän on oppinut. Olin kuullut paikasta jo aiemmin, mutta en ollut osannut silloin sinne mennä. Paikka on Suzhoun kävelykadun varrella, mennään temppelin porteista sisään ja oikealla reunalla Meni Mei´llä onkin isot siniset kyltit silkkikaupan merkkinä.

Thai silkit olivat 65 Rmb metri, kun Hongkongista ostin 160 H$ (eli RMB) /m. Silloin sain 20 % alennuksen, mutta hinnaksi silti jäi 140 H$. Ostin silkkiä pukuun, mihin en vielä tiedä, ehkä pikkumusta (vaikka kangas ei mustaa olekaan) + jakku tai sitten jotain ihan muuta.

Nopea myöhäinen (klo 15:00) kävelykadun mäkkärissä ja sitten kotimatkalle. Jouduimme kuitenkin johonkin ruuhkaan, koska oli kotona vasta vaille 8 illalla. Tulomatka kesti siis useamman tunnin. kiva ja hyvä reissu.

Lähden tästä salille Hilkan treenattavaksi.