Eilen TaikanLu:lla käydessä totesin, että kyllä on ”Wave” sarjan kahvikupit taas kallistuneet Hinta näytti olevan jo 30 Rmb kpl, kun minä ostin niitä 17 Rmb/kpl.

Mutta ihania viinipullotelineitä oli samaisessa astiakaupassa. Harmi kun en ostanut. Söimme Sannan ja Tarjan kanssa lounaan siellä ulkoilmaravintolassa.

Tänään suuntasimme Tarjan kanssa Chibaon vesikaupunkiin pitkästä aikaa. Siellä vielä tuntee paikallisen kiinalaisen elämänmenon sykkeen. Lounastimme täysin kiinalaisessa ravintolassa ja vaikka ruokalista oli kuvallinen, emme tahtoneet löytää sieltä mitään syötävää. Valintamme osui kyllä hienosti oikeaan. Onneksi vesipullot olivat matkassa, kun mitään juotavaa emme osanneet tilata.

Vesikaupungista löytyi kauan kaipaamani selänraaputin 8 Rmb. Samaten ostin parit kiinalaismalliset sakset (yht 63Rmb). Muutama huivi tarttui myös mukaan ja iso suurennuslasi. Paikka vilisi mustapäisiä kiinalaisia, kun kello lähestyi puolta päivää.

Kotona olen lueskellut HongKongin kentältä ostamiani Eckhart Tollen kirjoja. Hyvin lyhyellä englannillani olen selvinnyt kirjan tekstistä, kun aiemmin olen jo suomen kielellä tutustunut aiheeseen lähemmin.

Pudongin puolelta löytyi leipomo, joka osaa leipoa kunnon suomalaista limppua. kuulemma joku Metsolainen on leipurille opettanut tämän taidon. Niinpä tilasimme Irjan ja Sanna kanssa viime viikolla limppuja ja ne tulivatkin kotiovelle ihan lämpöisinä a´30 Rmb.

Kyllä on uuden ayin kanssa meinannut hermo mennä. Pitäisi ottaa kirjan ”The Power of NOW” opit käyttöön. Ihan ilmiselvästi tässä nyt meikäläistä koulutetaan. Kyllä oppi menee perille, mutta hitaan laisesti. Kun muistaa vaan palauttaa itsensä äkkiä nykyhetkeen, niin raivonpuuska laukeaa. Vaikka kyllä kismittää vieläkin, kun Lapista ostamani hienot villasukat tuli pesusta pienenä myttynä. Varmaankin ne oli pesty koneessa 60 asteessa. Nyt piilotan villasukkani visusti kaappiin, ettei hän vaan löydä niitä.

Huomenna aamusta tapaan Anna-Maijan. Cao kuskaa minut toiselle puolen kaupunkia Anna-Maijan luokse, vaihdan autoa ja menemme johonkin Suzhoun lähellä oleville helmimarkkinoille.

Onni on Suomessa, joten minulla ei ole mitään kiirettä kotiin.