Eilinen päivä oli vihdoinkin lämmin täällä Shanghaissa +17 astetta. Ensimmäistä kertaa lounastimme Blue Frog´in terassilla, johon aurinko paistoi niin lämpimästi, että tarkenin lyhythihaisessa t-paidassani. Ensimmäiset jalkahieronnatkin sain jo eilen.

Myös pihassa kevään merkit alkavat näyttäytyä. Ruusupuut kukkivat

ja uudet kevään versot pensaissa työntyvät esiin.

Neidon itkupuut/pajut alkavat vihertää.

Muutoin pihamme lammikko näyttää nyt erilaiselta, koska siihen ei maaliskuun alusta enää ole juoksutettu vettä, vaan sitä kuivataan tahallisesti ja vesiraja tuo pohjaa esille reunoista käsin yhä enemmän.

Sanna on muuttanut perheineen kompaudillemme. Muutoin näyttää yleisesti siltä, että taloyhtiötämme hoidetaan tosi huonosta. Nyt, kun on ollut poissa 3 kk niin huomaan, miten kaikki on ränsistynyt sillä aikaa. Se mitä korjataan, tulee entistä huonomman näköiseksi, tyypilliseen kiinalaiseen tapaan.

Matto Peter saapui yllättäen sunnuntaina ja toi jo yhden tilaamistani matoista. Joskus olisi kiva, jos hän ilmoittaisi tulostaan hieman aiemmin eikä samana päivänä. Nytkin on tilanne se, että meidän molempien passit on asumislupa- ja viisumihakemusten vuoksi menossa ja rahan nosto pankista ei onnistu ilman passia.

Onneksi sentään sain visakortillani nostettua Suomen tililtä rahaa.

Passin kanssa menee muutoinkin nyt jännittäväksi. Olemme Katan ja Irjan kanssa lähdössä Koreaan ensi viikon tiistaiaamuna ja passini luvattiin takaisin keskiviikkona, vaikka viisumi siis umpeutuu jo sunnuntaina. Voiko täällä siis olla ja asua ilman minkäänlaista viisumia ja passia 3 vuorokautta? No asiaa nyt vähän kiirehditty ja passini on luvattu matkaa edeltävänä päivänä. Irjalla on muuten sama juttu. Vähän jännittäväksi menee.

Olen keskittynyt lukemaan Vantaan kentältä sieppaamiani, Shanghaihin sijoittuvia romaaneja. Ovat todellakin mielenkiintoisia ja käsittelevät nykypäivää. Mukavaa luettavaa kirjan maisemissa asuville. Kirjoittaja on kiinalainen ja Shanghaissa syntynyt ja asunut Qiu Xiaolong. Nykyisin hän asuu USA:ssa, josta hän päätti olla palaamatta enää tänne Tiananmenin aukion tapahtumien 1989 jälkeen.

Odottelen ayi`ta saapuvaksi, jonka jälkeen käyn kuntosalilla ja sitten iltapäivästä kampaajalle. Mennessäni vien Onnin pikkutakin pesulaan. Toivottavasti ayi leipoo tänään muffinsseja.