Tämänpäiväisen Shanghai Dailyn mukaan uuden pilvenpiirtäjän rakentaminen alkaa huomenna. Etukäteen täällä on jo puhuttu tuosta tornista, mutta oikein ei ollut tietoa mihin se tulee ja kuinka korkea. Tornin nimi on Shanghai Tower ja sen korkeus tulee olemaan 632 m. Se tulee Pudongin Lujiazuin alueelle ja muodostaa kolmion Jin Mao Towerin 420,5 m ja nyt jo valmiin World Financial Centerin 492m kanssa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 2100010.jpg

Valitettavasti nyt on käytössä uudesta tornista vasta sanomalehtikuva, mutta siitä jo näkyy tornin spiraalimainen muoto ja korkeusero jo valmiina oleviin pilvenpiirtäjiin.

Tornista tulee korkeampi kuin Taivanin 501m korkea Taipei, mutta matalampi kuin Dubaissa rakenteilla oleva 800 m korkea Burj Dubai. Shanghain uusi torni valmistuu vuonna 2012, joten emme sitä ehdi nähdä valmiina, jos ja kun vuonna 2011 palaamme Suomeen. Nyt laman ja halvan teräksen aikana on päätetty käynnistää tämän lasi-ja terästornin rakennustyöt.

2100015.jpg

Intialainen FengShui opettajani muuten kysyi, onko tämä kuva aito. Vähän hämmennyin, mutta muistin, että olemme maassa, jossa lähes kaikki on feikkiä.

Hurjia uutisia kuuluu Bangkokista ja Intiasta. Kumpaakaan paikkaan ei tarvitse enää mennä, kun olen jo ehtinyt niissä käymään. Kyllä Suomessa vaan on turvallista, kun saadaan koulujen ampumavälikohtaukset eliminoitua. Ruoka on turvallista ja ilma ja vedet puhtaita. Täälläkin saamme syödä melamiinia jos jossakin elintarvikkeessa ja mitä kaikkea myrkkyjä onkaan eri tuotteissa, myrkkymaaleista ja homeongelmista asunnoissa puhumattakaan. Ihme, että täällä kukaan on terve.

2100016.jpg

Enkelikauppamme hyllyt suorastaan pursuavat erilaisia enkelitä näin joulun alla.  Mukava on tulla enkelikaupan jouluhulinoihin

2100019.jpg

ja tietää että enkelit odottavat minua.