Juuri laitoin kelsiturkkini Suomeen, kun täällä ilmat muuttuivat tosi kylmiksi. Tuuli on niin kova ja kylmä, että menee luihin ja ytimiin. Poljin kuitenkin heti aamusta hammaslääkäriin, viimeiselle reissulleni. Kotona pyörähtämisen jälkeen Katan kanssa lounaalle ja ruokaostoksille kauppaan.  Annukka yllättäen liittyi seuraamme hetkeksi. Juuri tulin salilta. Kaikenlisäksi, että muutoinkin tämä iltapäivän salihuki on kuin tervanjuontia, lämmintä vettä ei tullut. Tuuli on sammuttanut lämminvesi varaajasta liekin ja suihku jäi saamatta. Tässä sitä nyt odottelen veden lämpiämistä.

2076469.jpg

Eilen vanhassa kaupungissa Hannelen ja Meerin kanssa meni koko päivä. ”Tiimari” siellä oli jo täynnä joulukrääsää lisää näyttivät purkavan koko ajan. Varsinaisen Yuanin puolella hinnat ovat nousseet huimasti. Puunukeista, joita ostin 5 Rmb kpl, pyysivät 55-65rmb, magneettikoruista 55-60Rmb, kun niitä on saanut täällä 5-10Rmb kpl jne. Kai siellä turistit maksavat niitä hintoja. Ovathan ne kuitenkin Suomen hintoihin verrattuna vielä alhaisia.

Muutama kello jäi harmittamaan, mutta luonto ei antanut periksi, kun pyysivät melkeinpä 150 Rmb kopiokellosta, josta olen aikaisemmin maksanut huikeat 30rmb, silloinkin jo liikaa. Myyjä ei ollenkaan suostunut neuvottelemaan hinnasta.

2076470.jpg

Vanhan kaupungin rakennuksia restauroitiin kovasti veeme vuonna ja ne nättävät nyt hyviltä.

Ajatukset jo kovasti pyörivät talvilomassa Suomessa ja mittailevat laukkujen sisältöjä. Miten taas kaikki mahtuukaan mukaan.

2076471.jpg

Ensimmäinen joulukuusi Pudongin puolella.

Täällä Shanghaissa uusi konsuli on päättänyt olla järjestämättä itsenäisyyspäivän vastanottoa tänä vuonna. Perustelut olivat ymmärrettäviä, mutta se joka tapauksessa herättää kovasti närää monissa suomalaisissa, ainakin niissä, jotka varmaa kutsua odottivat. Jotenkin isänmaallisuus täällä kaukana korostuu. Olemme lukeneet myös Suomen uutisista ja väärennetyistä kutsuista linnan juhliin. No minulle ei taaskaan kutsua tullut, joten tyydyn seuraamaan niitä televisiosta. Toivottavasti ne televisioidaan.

Jokohan vesi olisi lämmintä.