Cao tuli aamulla hakemaan minua hammaslääkäriin. Sain istua siellä taas tunnin. Välillä ottivat kuvan hampaasta. Onneksi juurihoito oli tehonnut ja voitiin jatkaa hoitoa. Tulipa iso riesa mokomastakin paikan lohkeamisesta.  Ensi viikolle varasin puolentoista tunnin ajan. Varmaan seuraavalla viikolla istun siellä jo puoli päivää.

2041011.jpg

Onpa nämä Kiinan armeijan kypätkin saapuneet antikkimarkkinoille.

Hammaslääkäristä suoraan Sirjaa noutamaan ja kohti antiikkimarkkinoita. DongTaiLu olikin hiljainen. Paljoa ei asiakkaita näkynyt, mutta myyjät kun huomasivat kaksi länkkäriä, niin hinnat kohosivat huimiin lukemiin.

2041013.jpg

Itse asiassa meillä ei ollut aikomus mitään ostaa, kuten niin monesti muulloinkin, mutta innostuimme tekemään kauppaa Buddhan päistä eilisillan sisustusohjelman innoittamina. Muistin nähneeni amerikkalaiskodeissa Buddhan päitä ja näyttivät niin hyviltä, että ostin kaksi ja Sirja yhden, mahdollisimman kevyen. Minun painoivat kuin synti. Myyjät antoivat mukamas Shanghailaisille hyvän hinnan, mutta niistä hinta putosi loppujen lopuksi vielä 1/5 osaan. Eli kannattaa tinkiä roimasti, vaikka päätä kuinka huimaisi.

2041012.jpg

Taas uusi kello tällä kertaa kaulakello. Tämä ainakin kävelee yhä.

Päivä oli jo pitkästi iltapäivän puolella, kun ehdimme Taikanlu´lle syömään. Söimme lasagnet Bohemiasssa oikein viinilasillisten kera. Kiertelimme kauppoja ja butiikkeja ja poikkesimme myös astiakaupassamme, josta olen aikoinaan, siis vuosi sitten ostanut Villeroy  & Boch´n wave-sarjan kahvikupit (siis kopiot).

2041015.jpg

Maksoin niistä silloin 17 Rmb kpl ja nyt hinta oli 30Rmb samassa liikkeessä. Hinta on siis noussut 76%. Varmaan kaikki muukin tavara on noussut. Pitäisi kai olla enemmän hintatietoinen.

2041014.jpg

Löysimme vielä ihania, pieniä, käsilaukkukokoa olevia Magnolian tuoksuisia kasivoidepurkkeja 5 Rmb kappale.

Kommuna´n mainioitten cabutsinojen ja porkkanakakun jälkeen olikin jo aika palata kotiin.

Huomenna aamusta on taas aika mennä salille naisten kanssa ja lounastaa omalla klubitalolla. Iltapäivästä yritän päästä hiusväriin, jos ei vettä tule aivan kaatamalla.

Ensi viikolla on tarkoitus mennä Forest  Park´iin krysanteemien kukintaa katsomaan. Siis jos ei sada.

Onni tulee 2 päivää kestäneeltä Suomen matkaltaan aamulla ja viikonloppuna vietämme isänpäivää Shanghain suomalaisten kanssa brunchilla Paulanerissa. 

2041016.jpg

Sunnuntai-iltana on vielä häät klo 18.