Näin suomalaisten kannalta syksyn odotetuimmat juhlat on juhlittu, juhlapuheet kuultu, tanssittu ja syöty hyvin suomalaisittain. Vapaaehtoista työtä tehneet naiset olivat hyvin onnistuneet järjestäneet meille 250 henkilölle ikimuistettavan juhlan Vizcaya club-houseen.  Jo portilla liehuivat kotoisasti Suomen liput ja juhlahuoneistokin oli koristeltu sinivalkoisin värein. Lapsiperheet olivat varmaan todella tyytyväisiä, kun lapsille oli oma ohjelmansa ja lastenkaitsijansa, joten vanhemmat saattoivat rauhassa keskittyä juhlaan.

2011832.jpg

2011833.jpg

Lasten omat kasvomaalaus- ja taikuriesitykset antoivat vanhemmille vapaat kädet nauttia illan buffetista, joka oli todella näyttävä ja runsas. Tällä kertaa meillä oli kotikenttä etuus , kun juhlat olivat aivan viereisessä korttelissa.  Mukava oli saada tutustua illan aikaan myös uusiin ihmisiin kaikkien ennestään tuttujen lisäksi.

2011834.jpg

Suomesta tuotetut artistit viihdyttivät porukkaa alkuillasta. Juhlat jatkuivat vielä puolelle öin, kun me jo Onnin kanssa pimentyneessä Shanghain illassa kävelimme tyytyväisinä kotiin.

2011838.jpg

Viikko on vierähtänyt muutoinkin taas nopeasti. Keskiviikkona menimme Hannelen ja Meerin kanssa Qibaon vesikaupunkiin, jonka jälkeen ehdimme vielä shoppailemaan NanjingLu:lle ja päivän päätteeksi menimme manikyyriin ja pedikyyriin. Torstain kangasmarkkina- ja "jämäkauppa"reissut olivat antoisia. Duffelitakki jäi tilaukseen ja

2011835.jpg

Burberry´n vetoketjullinen gollege-takki  lähti mukaan jämäkaupasta. Täällä Kiinassa meikäläinenkin on tullut hyvin merkkitietoiseksi, kun kopioita voi niin sujuvasti ostaa. Toisaalta jämäkaupassa saada ihan aitojakin tuotteita.

Perjantaina matto-Peter kävi meillä ja niinhän se Sirjakin osti maton, vaikka etukäteen vannoi, ettei mattoa ostele. Itse annoin muutaman maton tilaukseen ja ilmeisesti toimitus tapahtuu vasta joskus ensi keväänä. Aikaahan minulla on niitä odotella, jos tässä vielä tulee  kahden vuoden jatkot täällä oloon.

Hammaslääkärissä käynnit ovat olleet keskeytyksissä koko viikon. Ensi viikolla pitäisi rohkaistua tunnin sessioon. Ehkä yskänpuuskat ovat siihen mennessä jo ohi.

Mukavaa oli eilen illalla myöskin tutustua vielä niihin muutamaan naiseen, jotka huomenna ovat lähdössä yhteiselle tai chi-tunnille kanssani. Maria on varaillut meille jostain Shanghain Kung Fu-keskuksesta yksityistunnin, jossa saamme englanninkielisen opetuksen tähän kiinalaiseen lajiin.