Varhain sunnuntaiaamuna Cao tuli meitä hakemaan Wuxiin, jonne matka kesti melkein 3 tuntia. Olimme hieman ajoissa häähotellissa ja niinpä David (Onnin työkaveri Wuxin tehtaalta) vaimoineen oli meitä vastassa ja menimme viereiseen Paa Pai Paniin kahville, heidän ehdotuksestaan. Siellä meitä, siis minua varsinkin odotti yllätys. David kertoi hänen vaimonsa olevan tavaratalon naistenosaston pomo ja he kehottivat minua valitsemaan itselleni mitä vain. Vastaväitteistäni huolimatta ja tosiasian (olen liian iso kiinalaisiin vaatteisiin) kerrottuani, ei auttanut muu kuin alkaa sovittelemaan. Minulle outo tilanne: kaksi miestä ja yksi nainen ostamassa minulle jotain. Aika oli tiukoilla ja menimme välillä kahveille ja sieltä suoraan hääjuhliin. Juhlien jälkeen palasimme tavarataloon uudelleen ja niinhän sitten vihdoin löysin itselleni neuleasun.

Hääjuhliin menimme puoli tuntia myöhässä ja hotellin ala-aulassa meitä oli vastassa kolme hääpari. Mikä niistä meidän, ehdin jo miettiä kun kuului hento "Hallo Onni" vasemmalta. Saimme siis ojennettua rahakuoremme oikealle hääparille. Hääseremonia alkoi varsinaisesti melkein tunnin myöhässä kutsussa ilmoitetusta aikataulusta, mutta kukaan ei näyttänyt olevan moksiskaan.

1964125.jpg

Normaalit seremoniat esitettiin lavalla: sormusten vaihto, hääkakun leikkaus, lasien täyttö shampanjalla, maljojen juonti ja juhlapuheet. Hääpari, etenkin morsian oli tietysti kaunis. 

Juhlahuoneisto oli kauniisti koristeltu ja tällä kertaa oikein punaiset liinat pöydällä. Tarjolla olivat kaikki normaalit häihin kuuluvat ruokalajit.

1964126.jpg

Eksoottisin tällä kertaa maistamani ruoka oli "kilpikonna". Se on kuulema hyvin terveellinen, tuo pitkää ikää ja siitä tehdään mm. syöpälääkettä. Maistui paremmalta mitä näytti.

Juhlien ja tavaratalokierroksen jälkeen suuntasimme katsomaan isoa ( 88m korkea eli meidän talon korkuinen) Buddha-patsasta. Sinne olikin melkein tunnin ajomatka ja alue osoittautui uudeksi turistipyydykseksi Wuxissa.

1964132.jpg

Kuljiemme monien porttien ja siltojen läpi.

1964127.jpg

Kävely patsaan juurelle kesti melkein tunnin , välillä kuvaten ja rappusia nousten.

1964128.jpg

Näkymä patsaan juurelta, lootuksen kukan päältä, oli huikea. Alue ei vielä ole kokonaisuudessaan valmis, sitä rakennetaan koko ajan fengshui periaatteita noudattaen.

1964129.jpg

Paluumatkalla pysähdyimme seuraamaan vesiurkunäytöstä. Suihkujen keskellä korkealla on sulkeutunut lootuksenkukka, joka näytöksen aikana aukeaa ja sieltä paljastuu pikkubuddha. Se pyörähtää kerran ympäri ja saa mahtavat suihkut päälleen

1964130.jpg

ja jälleen sulkeutuu lopuksi.

Hieno esitys. Tuli tehtyä samalla reissulla myös päivän treeni.

1964131.jpg

Illaksi meille oli järjestetty vielä hieno illallinen Taihu-järven rannalla olevaan ravintolaan. Sieltä oli upeat näkymät pimenevään Wuxin kaupunkiin ja sen uuteen valaistuun, juuri yleisölle avattuun, maailmanpyörään (150m korkeaan).

Aivan järven rannalla oli rakenteilla hienoja "villoja", hinta vain oli yhtä hieno: n.1 milj, euroa.

Upean illallisen jälkeen palasimme Shanghain kotiin vasta noin 10 aikoihin illalla.

Nyt aamulla; pakko mennä varaamaan hammaslääkäri. Hampaasta lohkesi pala.