Kiina lähettää avaruuteen tänä iltana kolmannen miehitetyn avaruussukkulan, jossa lähtee kolme taikonauttia, siis astronauttia tai kosmonauttia avaruuteen. Nyt on tarkoitus tehdä Kiinan ensimmäinen avaruuskävely. Ja kiinalaiset ovat tietysti innoissaan.

1934902.jpg

Kaapit on turvollaan vaatteita, mutta heti heräsi kysymys, mitä panna päälle Shanghaisn suomalaisten juhliin. Hiljaista oli eilen kangasmarkkinoilla.

Syysloma on täällä alkamassa ja tietysti työskennellään vanhan tavan mukaan edellinen viikonloppu. Niinpä Onnikin on töissä lauantaina, mutta suunnuntaina hän sai vapaaksi, koska työskenteli edellisen lomapäivän. Niinpä pääsemme matkaan jo sunnuntaiaamuna. Hotelleista on onneksi nyt tullut jo vahvistukset, niin, että majoitukset ovat kunnossa. Ihanaa ajatella, että siellä on ensi sunnuntaina vain 23-25 astella.

1934912.jpg

Tästä vanhasta kuvasta, jossa Marja ostelee käsineitä, tuli mieleeni, että Carrefourissa oli tänään jo villamyssyt ja -käsineet pantu esille. Kohta siellä jo on toppatakitkin ja hellettä ulkona +33 astetta.

Aamuisen kuntosalisession jälkeen vein rahat Irjalle meidän naisten matkastamme. Heidän sihteerinsä lupasi hoitaa maksun, kun matkatoimisto sijaitsee XiAn:ssa eikä heillä täällä Shaghaissa ole toimistoa. Joten se matka lienee järjestyksessä.

Pyöräilin saman tien Carrefouriin ja ayi jäi siivoamaan. Yllättäen meninkin kampaajalle kun, huomasin, että Sasha, kampaajani oli paikalla. Hän lupasi leikata tukkani saman tien. Lisäksi sain sen pesetettyä, ei tarvinnut itse alkaa lotraamaan. Laskun maksun koittaessa ihmeissäni kysyin, että todellako 76Rmb. Sasha luuli vissiin, että kauhistelin hinnan suuruutta ja alkoi selittämään, että kun tuli se hoitokin 35Rmb. Päinvastoin ihmettelin sitä pienuutta. Jotenkin tuli mieleen, että viitsiikö tässä kohta enää itse tukkaansa pestäkään.

1934919.jpg

"Kukkulan kuningas"

Menin siis ruokakauppaan vasta kampaajan jälkeen. Juomahyllyjen kohdalla jäin tuijottamaan nuorta naista; ihan kuin Sanna ja sitten äkkäsin Hello Kitty kellon, jonka olimme ostaneet edellisellä kaupunkireissullamme. Niinpä sain Sannasta mukavaa lounasseuraa Healtheen. Onkohan kukaan sanonut Sannalle, että hänellä on maailman ihanin nauru.

Ilma alkoi synkistyä uhkaavasti ja tuuli voimistua. Poljin kiireesti kotiin. Luvassa on aika voimakasta tuulta ensi yöksi ja aamuksi. Joku hurrikaani tai taifuuni sen varmaan taas aiheuttaa. Niitä kun ei täällä hyvissä asumuksissa oikein huomaakaan.

1934931.jpg

Näenköhän Japanin metrossa tällaista...

1934934.jpg

tai sadepäivänä katuvassa tällaisen suojan...

1934936.jpg

tai nämä pinet varjot? Kuvat on saatu Marjalta.

Ilman toivoisi vähän viilenevän. Huomenna menemme Irjan kanssa varmaankin ensin Allways Cafe:hen lounaalle ja sieltä kävelemme nyt XiangyangLu:ta pohjoisesta etelään päin. Siltä kadulta etsimme mm. Lilli´s Shanghai laukkuliikettä ja onhan siellä muutakin katseltavaa. Toivottavasti huomenna ei sada.