Jostain kumman syystä haluaisin itselleni lintuhäkin, mutta en lintua. Haaveilen sellaisesta kauniista valkoisesta, jonka ripustaisin terassin kattoon. Täällä Kiinassa lintuharrastus on hyvin yleinen, varsinkin vanhempien ihmisten keskuudessa. Täällä on oikein lintujen ulkoiluttamista varten puistoja, jonne ihmiset tuovat lintunsa päiväksi. Onpa jopa kilpailuja linnuille, kenen lintu esim. laulaa kauneimmin. Mitenkähän sekin arvioidaan.

1910783.jpg

Nämä lintuhäkit ovat myynnissä Antiikkimarkkinoilla ja ovat siis vanhoja tai ainakin käytettyjä.

Nyt sain selville, että täällä Shanghaissa on mm. no 86, Lane 92 Weihai Roudilla, lähellä Shanghain Grand teatteria, lintuhäkkien tekijä. Hän tekee lintuhäkit käsin bambusta. Voi olla, että minäkin käännän mieleni ja ostankin bambuhäkin, sellaisen vaalean tai tummanruskean. Pienet maksavat noin 200 Rmb ja isoimmat jopa 800 Rmb. Bambuisen voi vaikka itse myöhemmin maalata valkoiseksi, jos haluaa. Jospa Anna-Liisan kanssa joskus menemme lintuhäkkejä ostamaan.

Kumma, kun en koskaan itse näe ufoja, vaikka kovasti haluaisin. Täällä Kiinassa, kuten muuallakin maailmassa on ollut useitakin ufo-esiintymisiä. Shanghain neljässä suuressa havainnossa on ollut tuhansia silminnäkijöitä. Näitä havaintoja ei ole pystytty mitenkään selittämään. Joskus katselen iltataivaalle parvekkeeltamme, josta näkee ison palan taivasta kerralla, siinä toivossa, että näkisin jotain. Eipä ole sattunut kohdalle ja mitenkähän sitä niihin reagoisi. Se jää vielä siis arvoitukseksi. Ufot tulivat mieleeni, kun Shaghai Dailyssä oli koko aukeaman juttu Kiinan ufohavainnoista.

1910788.jpg

Tämän ison kolmijalkaisen fengshui sammakon, joka istuu rahojen päällä kolikko suussaan, olen asettanut eteiseen, katse sisällepäin tuomaan vaurautta taloon.

Eilen saimme naisten kanssa taas ihanat kiinalaiset kokovartalohieronnat DragonFlyssa. Aina käy niin, että sen hieronnan toivoisi jatkuvan ja jatkuvan loputtomiin. Ilma pimeni ja synkkeni juuri meidän sinne lähtiessä ja saimmekin Pekalta kyydin menen tullen. Oli oikein luxusta.

1910789.jpg

Jos haluaa menstyä opinnoissaan kannattaa tällainen 7-kerroksinen pagoda asettaaa johonkin työpöydälle keskittymistä helpottamaan. Sopiva fengshui lahja siis koululaisille ja opiskelijoille.

Yö meni taas melkein valvoessa. Raivostuttaa. Nyt on niin väsynyt olo ja pitäisi lähteä naisten kanssa kaupungille. Ayi aloitti hommansa ja Cao tulee nyt Jiandingista meitä kyytimään. Loput moonday-kakut tyrkkäsin heti aamusta ayille. Eipä tullut maistettua yhtään kakkua eikä kyllä tee mielikään. Jo viikonloppuna olivat kaikki kauniit lahjapakkaukset Carrefourissa alennuksessa. Noinkohan kiinalaisetkaan niitä syövät – ihmetyttää.

1910790.jpg

Tämä lohikäärmepäinen kilpikonna symboloi pitkää ikää, menestystä, rohkeutta ja päättääväisyyttä. Koska se istuu rahakasan päällä se myöskin symboloi kaikenlaista rikkautta ja vaurautta.

Jostain syystä ei millään viitsisi ruveta hotellia valkkamaan Osakasta

ja Tokiosta, mutta pakko kai sitä on ruveta hommiin viimeistään ensi viikonloppuna. Arki-iltaisin nettiyhteys on niin hidas, ettei sellaisesta hommasta tule mitään. Vasta silloin, kun suomalaiset vielä nukkuvat, saamme yhteydet pelaamaan. Sitten kun siellä heräilette, rupeaa yhteydet takkuilemaan. Teemme nyt sellaisen omatoimimatkan ja se vaatiikin itseltämme eritavalla aktiivisuutta. On niin helppoa mennä valmiiksi ohjelmoidulle matkalle, kun vain jaksaa maksaa.