On itsestään selvää, että vanhemmat haluavat antaa ainokaiselle lapselleen vain kaikkein parhainta ja tämä alkaa jo nimen valinnasta. Kiinalaisen tavan mukaan lapsen syntymäpäivän ja nimen tulee sisältää kaikki 5 elementtiä: kulta ( fengshuissa metalli), puu, vesi, tuli ja maa.

1880578.jpg

Vaikka nykyajan nuoret eivät enää uskokaan kovin vahvasti vanhoihin traditiohin, I-Ching´iin, jonka mukaan lasketaan kaikki suotuisat elementit lapselle, he eivät kuitenkaan uskalla olla noudattamatta näitä perinteitä. Jos ne vaikka hyvinkin pitäisivät paikkansa.

Vielä nykyäänkään ei ole harvinaista, että lapsen vanhemmat maksavat 2000 Rmb jollekin nimenanto-firmalle, saadakseen lapselleen juuri oikean nimen. Täällä ajatellaan, että nimi on enne. Sillä voidaan johdattaa lapsen kehitystä suotuisaan suuntaa. Jos syntymäpäivän mukaan laskettuna puuttuu esimerkiksi jokin viidestä elementeistä, niin nimellä sitä voidaan korjata. Sanotaan myöskin, että kohtaloa voi muuttaa vaihtamalla elementtejä nimessä. Ei ole myöskään harvinaista, että aikuisena joku haluaa muuttaa nimensä. Myös yin ja yang tasapaino täytyy olla. Nimenomaan kiinalaiset kirjainmerkit ovat ne, jotka määräävät asian.

Yleisesti ajatellaan, että syntymäpäivä on ruumiisi ja nimi sielusi.

Tänään sataa. Aamulla kuntosalilla käydessäni ei vielä satanut, mutta kastuimme Katan kanssa pyöräillessämme kotiin lounaalta ja kaupasta oikein kunnolla. Minulla oli kyllä sadeviitta päällä ja ostokset painoivat rutkasti. Päätin ajaa pyöräni sisälle asti, koska se oli niin täynnä tavaraa ja vettä tuli kuin aisaa. Enkös vain rojahtanutkin pyörineni juuri sisäänkäynnin edessä olevaan pensaikkoon noustessani pyöränselästä. Nyt olin märän lisäksi myös kurassa.

1880574.jpg

Kadulta ostetut kukat ilahduttivat mieltäni heti kun sain ne maljakkoon. Taas täytyy ihmetellä kukkien halpuutta.: 20 valkoista pitkävartista liljaa, iso nippu keltaisia ruusuja yhteensä vain alle 5e.

1880603.jpg

Lisäksi saimme pienen kimpun kaupantekijäisiksi, en tiedä mitä kukkia ne olivat.

Onneksi eilen, kun kävimme Katan kanssa Shimao Furnituressa, DongFanglu:lla, ei satanut.

1880593.jpg

Siellä huonekaluliikkeen 4. kerroksessa tekevät huonekaluja tilauksesta eri puulajeista. Mallitkin olivat siellä vähän yksinkertaisempia, meille länkkäreille sopivampia. Tosin muistakin kerroksista löysimme paikkoja joissa tehtiin mittatilaustöitä.

1880589.jpg

Ennen lounasta haimme Marian ja erään Anitan vielä kyytiimme ja suuntasimme Taikanglu:lle lounaalle. Päivä oli mukavan aurinkoinen, mutta ei liian kuuma. Päivänvarjon katveessa oli mukava nauttia lounasta. Ennen poislähtöämme, pysähdyimme vielä nauttimaan päiväkahvit. Kello olikin jo kolme, kun pääsin kotiin.