Ikävä on aina jättää Suomen kesä - kuin kesken. Varsinkin nyt, kun suoraan palaamme tänne hyvien ystävien Eskon ja Marjan läksiäisiin. Ikävä on aina jättää ystävät ja tuttavat Suomeen.

Paljon kuitenkin ehdimme lomallamme. Itse olin 4 viikkoa töissä, joka maistuikin erityisen ihanalta. Mummaa ja pappaa, lapsia ja lastenlapsia ehdimme tapailla usein. Nuorimmaisen saattelimme läksiäisiksi avioliiton satamaan. Onnea heille! Ovat häämatkalla Gardajärvellä.

1834481.jpg

Sisarukset juhlatunnelmissa.

Yrittäjänaiset kävivät tervehtimässä työpaikalla mukavasti. Tessin ja Arvon luona söin maittavan grilliaterian ja ehdimmepä joittekin kanssa viettää kesäpäivän Kangasalalla ja Tampereellakin.

1834482.jpg

Marjamäen Pajutilalla oli monenmoista pajueläintä.

Uintihommat jäivät tältä kesältä, vaikka heti Juhannuksena sain olla jälleen kerran Orvokin ja Juhan kanssa Päijänteen rannalla Vesi oli niin kylmää, ettei veteen uskaltanut edes pulahtaa.

1834483.jpg

Naarvassa ehdimme käydä kahteenkin otteeseen ja ulkosaunan oli ahkerassa käytössä. 

Tampereelle matkasimme, kuin nuori pari konsanaan moottoripyörän, selässä ystäviä tapaamaan.

Mansikkakakun aikaan vietimme Jarkon 8v syntymäpäiviä. Harmi kun ensimmäisenä koulupäivänä Jarkolta murtui peukalo ja oikea käsi jouduttiin kipsaamaan.

Laajavuoren kesäteatterissa Eurooppa Neljää kävin katsomassa Orvokin kanssa ja oikein elokuvissakin kävin kerran Tuulan kanssa.

"40 vuotta ylioppilaskirjoituksista" varsinaisen luokkakokouksen missasin, mutta onneksi sain tavata muutamia luokkatovereitani yhteisen illallisen merkeissä. Ihanaa, että heitäkin on siellä kotikaupungissani ja lähitienoilla niin paljon.

1834484.jpg

Kotona ehdimme "riipiä" pihan, leikata pensasaidan ja kaataa yli kymmenen puuta varjostamasta pientä pihaamme. Muutoin pihahommat jäivät kyllä ihan alkutekijöihinsä ja idean pihan rakentamisestakin sain vasta juuri ennen lähtöämme, joten toteuttaminen jää myöhempiin kesiin. Sain sentään terassikalusteet ostettua ja veneeltä lainatulla grillilläkin pärjäsimme hyvin. Keittiöön saimme uuden jää-pakastekaapin ja koneikot keittiön kaappeihin. Ihan laiskana emme siis - Onni varsinkaan - ole olleet.

Viimeiset kaksi viikkoa sainkin taas hommailla yksikseni, Onnin ollessa koko ajan työreissuillaan. Onneksi sentään häihin ehti poiketa välillä ja juuri ja juuri ehti Shanghain koneeseenkin.

1834487.jpg

Täällä Shanghaissa ilma on todella lämmin ja kostea. Mittari näyttää +35 astetta eikä aurinkoa näy mailla eikä halmeilla. Huomasimme heti, että pihaamme on istutettu suuria puita sillä aikaa. Toinen yllätys tuli tänään. Ayi on lähtenyt kauaksi kotiseudulleen lomailemaan ja palaa vasta syyskuun alusta, kun odottelin häntä jo huomiseksi. Onneksi sentään tulee takaisin. Pitääpä pitää huusholli järjestyksessä. Polkupyörääkään ei kukaan ollut nyt varastanut. Kumien pumppauksella ja perusteellisella pesulla sain pyöräni ajokuntoon.

1834490.jpg

Taloamme vastapäätä olleen kampaamon tilalle on kesän aikana tullut Spa.

Laskut on maksettu (erääntyneet laskut annettu Caolle hoidettavaksi) pesukone pyörimässä, joten kyllä se tästä…

Ulkona ei jaksa olla; hyvä kun toin paljon lukemista mukanani, varsinkaan, kun muita naisia ei vielä täällä näy.