1649535.jpg

Tingting Shen ja Bo Gan

Olemme olleet täällä jo useammissa häissä, enemmän ja vähemmän kiinalaisissa, joissakin jopa aika länsimaalaisissa. Vuorossa olikin nyt todella tyypilliset häät kaukana Shanghain keskustasta aivan kiinalaisella alueella. Ravintolakin oli jo sen näköinen, että uskaltaako sisään mennä, sisääntulo ja ulkoasu jo luotaantyöntävä.

Koristelut olivat kuitenkin viimeisen päälle, oli kukkaporttia, monikerroksinen hääkakku, sydämenmuotoinen kynttelikkö, samppanja lasit pinossa. Kaikki valmiina seremonioita varten Emme tienneet aluksi oliko kysymyksessä todelliset häät vaan "rääppiäiset". Täällähän häitä juhlitaan moneen eri otteeseen.

1649536.jpg

Morsian oli tietenkin kuvankaunis ja kauniisti hymyilevä.

Kysymyksessä oli todelliset häät. Mukana olivat sukulaiset ja kylänmiehet sekä me kaksi länsimaalaista. Saimme erityisen tervetuliaistoivotuksen illan promoottorilta. Häävieraita oli arviomme mukaan yli 200. häämarssin tahdissa hääpari saapui juhlakorokkeelle kukkaportin läpi. Promoottori kysyi parilta tärkeät kysymykset "Tahdotko?", molemmat vastasit "Minä tahdon sinut" " Wo Jao Ni". Asia oli sillä selvä ja sormukset pujotettiin sormiin. Puheita piti sekä morsiamen että sulhasen isä ja viimeiseksi sulhanen. Niistä emme ymmärtäneet mitään, mutta hauskaa tuntui yleisöllä olevan. Aviopari on käynyt tekemässä virallisen rekisteröinnin jo aiemmin Avioliittorekisteritoimistossa.

Ohjelmassa oli hääkakun leikkausta, samppanjan kaatamista pinottuihin laseihin jne.

1649537.jpg

Välillä morsian kävi vaihtamassa kiinalaisen naisen juhlapuvun, punaisen chibaon päälleen. Ruoka ja juomatarjoilu alkoi sillä välin. Ihmetystä herätti se, että pöytiin oli laitettu ainoastaan soppakippo ja puikot. Joten viinit ja muut juomat juotiin soppakupista suoraan. Loppuillasta joku hommasi kertakäyttämukeja pöytäämme.

1649538.jpg

Lautasten puuttuessa kaikki ruoantähteet syljettiin suoraan pöydille. Voi vain kuvitella, miltä pöytä alkoi näyttää hetken kuluttua.

Ruokaa tuli niin valtavia määriä ja laatuja. Jos emme olisi olleet Kiinassa jo näin kauan, emme olisi löytäneet mitään syötävää. Nyt ainoastaan joku ankankieli jäi koskematta, näyttikin niin jänteiseltä. Joku soppakin meni ohi, kun se ainoa soppakippo sattui juuri sillä hetkellä olemaan täynnä punaviintä tai muuta juotavaa. Välillä vähän kauhistutti syödä vatsataudin pelossa. Onneksi tänäaamuna molempien olo on mitä parhain.

Ruokailun välissä morsiuspari kävi tarjoilemassa tupakkaa ja juotavaa. Muutamien tuolien alle oli piilotettu lappuja ja kenen kohdalle se sattui, saivat punaiset kauniit pussit, joista paljastui 50 Rmb rahaa ja arpalipuke. Jakoivat näitä pusseja yhteensä 20-30 kpl. Kun minua ei arpaonni suosinut, niin morsian kävi erityisesti minulle lahjoittamassa tällaisen yhden pussin. Täytyneen tänään tarkistaa olenko arvallani voittanut 5milj.Rmb.