Koko loppuviikon jatkuivat fengshui koulutukset. Mitä pidemmälle pääsimme, sen mielenkiintoisemmaksi aihe kävi. Kävimme läpi eri koulukuntia, niin että nyt voin niitä yhdistelemällä tehdä fengshui-tutkielmia kotona ja tuttavilla.

1646212.jpg

Aikaisemmin lukemani kirjat ovatkin saaneet minut ennen kaikkea ymmälleni, kun tuntui että ne olivat ristiriidassa keskenään.

Nyt kun tiedän miten niitä tietoja yhdistellään, ottaen huomioon kiinalainen astrologian ja aikaperspektiivi, saan tehtyä fengshui korjauksia ja tutkielmia.

1646223.jpg

Fengshui ja kiinalainen symboliikka avautuivat minulle nyt aivan uudella tavalla ja huomasin todella hyviä symboleja (kuten Feenix ja Lohikäärme yhdessä) jo aikaisemmin hankkimissani kiinalaisissa tavaroissa. Ne pitää vain sijoittaa oikeisiin huoneisiin ja paikkoihin, niin niiden voima vahvistuu.

Melkeinpä varmasta landlordimme on fengshui koulutuksen saanut, muutoin hän ei saisi sisustaa niin komeita hotelleja täällä. Täällä kun ei mitään tehdä ilman fengshui mestaria, vaikka fengshui on edelleen jotenkin tabu, ettei kukaan täällä siitä puhu. Maon aika on vielä liian lähellä.

1646214.jpg

Aparna seuraa silmät ja korvat tarkkana Minnan harjoutustyön sujumista.

Viimeisen päivän olimme täällä meillä tutkien tämän kodin fengshuit. Jopa opettaja hämmästyi miten kohdallaan ne olivat, tapetteja, värejä, tauluja ja koriste-esineitä myöten. Vain yhden taulun paikkaa jouduimme muutamaan. Sekin selvisi, että taulu oli oikealla seinällä juuri sinä vuonna, kun saavuimme, mutta vain tänä vuonna se ei voi olla sillä seinällä, joten siirsimme sen vuodeksi toiseen paikkaan. Ensi vuonna voin sen palauttaa taas entiselle paikalleen.

Fengshuissa vuosi ja sen myötä energiat vaihtuvat 4. helmikuuta. Eli sitä ennen syntyneet (1.1.-3.2.) kuuluvat edelliselle vuodelle.

Nyt eletään täällä Rotan vuotta ja turbolenssia elämäänsä saavat kaikki Hevosen merkissä elävät. Varsinkin onnettomuusalttius on nyt voimakas. Mutta kaikenlaisia muutoksia: hyviä ja huonoja voi heille tänä vuonna tapahtua keskimääräistä enemmän. Rotille taas hevosen vuosi 2014 tuo vastaavaa vauhtia, jolloin on suojattava itseään. Mielenkiintoista katsoa, minä vuonna kukin nuori joutuu tuohon turbulenssiin. Itselleni edellinen Hevosen vuosi aiheutti sen, että jäin pitkälle sairaslomalle ja sen jälkeen sitten eläkkeelle. Onnille sitä edellinen Hevosen vuosi oli sitäkin vielä pahempi ja Pia lopetti päivälukion, muutti  kotoa pois ja meni kihloihin. Olemme kaikki Rottia. Jännä miettiä näin jälkeenpäin, mitä tapahtuikaan noina edeltäneinä vuosina. Nyt ymmärrän Sannan kaikki viime vuoden tapahtumatkin eri valossa.

1646222.jpg

Kuvan ohuet viivat kertovat, mitkä eläiradan merkit matsaavat keskenään.

Mielenkiinnolla myöskin heti tarkistin tämän kesän hääparin sopivuuden keskenään kiinalaisen astrologian mukaan ja totesin, että paras mahdollinen valinta on puolin ja toisin tapahtunut. Ilmankos kaikki tapahtuikin niin vauhdilla ja varmuutta tuntien.

Harmi vain, että täällä Kiinassa ei voi fengshuita opiskella pidemmälle. Pitäisi lähteä HongKongiin, Singaporeen tai Taiwanille, jotka ovat lähimmät paikat. Syksyllä pitää miettiä miten jatkaa.

1646241.jpg

Eilen kävin vielä hiusvärissä ja tänään on vielä meillä yhdet häät Jiandingissa. Morsian on Onnin alainen ja hääkuva on niin komea, ettei edes Onni tunnista tyttöä samaksi. Kyllä täällä osataan tehdä ihmisestä kaunis.

Vierashuone on kuin hävityksen kauhistus, kun olen sinne keräillyt tavaraa, mitä pitää ottaa mukaan Suomeen. Se harmittaa nyt, sillä juuri sen huoneen kunto ja siisteys vaikuttaa siihen miten Onni voi. Pitää korjata tilanne heti tultua ja sitä paitsi se siistiytyy heti, kun olen lähtenyt.

Maanantaina ehdin vielä Minnan kanssa käymään antiikkimarkkinoilla hankkimassa jotain fengshuikamaa. Tiistaiaamuna sitten Cao vie meidät kentälle ja minun lomani alkaa. Onni palaa tänne vielä ennen Juhannusta ja tulee perässä lomalle vasta heinäkuussa.