1607724.jpg

sanoi Onni minulle syntymäpäivänäni.

1607718.jpg

60 tulipunaista ruusua on muuten upea näky.

Laivalle, ShenJiangHao, oli katettu kaunis syntymäpäivä buffet pöytä. Lämmin kesäpäivä Huangpu-joella ystävien kanssa tuntui liiankin lyhyeltä. Meille Onnin kanssa se oli ikimuistoinen juttu. Lahjaksi saatujen kukkien kotiin asetteleminen olikin taitolaji. Kaikille onneksi löytyi jonkinlainen maljakko.

1607725.jpg

Muinaista Sanghaita esittävä maalaus joen varrelta Bundin puolelta, varmaankin herättää lämpimiä muistoja vielä kiikkustuolissa istuessakin.

1607726.jpg

Marjan maalaama kukkataulu oli myös kovasti mieluinen, mietin vain, että mitän tuossa kiinankielisessä osuudessa lukee.

Olipa laivalla yksi pikkutaiteilija, joka siinä ruokailun sivussa piirsi meille onnittelukortin. Meillä oli kuin jouluaatto keskellä kesää, kun availimme kotona kaikkia niitä ihania kauniisti sidottuja lahjapaketteja. Kiitos ihanista mieluisista lahjoista kaikille.

Sunnuntaina sitten suuntasimme Jiadingin kaupungin rajalla olevaan Shanghai Marine Centeriin. Onni on työmatkallaan huomannut tienvarressa yrityksen nimen. Emme ole aikaisemmin löytäneet täältä minkäänlaista venetarvikkeita myyvää liikettä, vaikka lähes kaikki nekin täällä valmistetaan. Vähittäismyyntiliikkeitä vaan ei täällä ole, koska täällä ei ole veneilykulttuuriakaan.

1607727.jpg

Monenlaiset venetuolit valmistuivat täällä alusta loppuun.

Monen mutkan ja käännöksen kautta pääsimme vihdoin Marine Centerin "takapihalle" jossa portit avautuivat itsestään, kun ajoimme lähemmäksi. Vartija viittoili meitä vain pysäköimään auton, vaikka paikka näytti hiljaiselta ja epäilimme oliko se ollenkaan auki. Kaikeksi onneksemme yrityksen omistajapariskunta oli pihassa juuri lähdössä ja rouva kuultuaan halumme tutustua ja katsella paikkoja ja tuotteita järjesti meille opastuksen tehtaaseen. Itse hän kovien valittelujen jälkeen joutui poistumaan.

1607728.jpg

Pöydän- ja tuolinjalkoja erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Tosiaankin meille kävi heti selväksi, että olimme tuotantolaitoksessa, joka ei myy yksittäisin kappalein mitään vaan kaikella on minimi toimituserä. Tehdas toimittaa kaikenlaista tavaraa veneisiin niin metallista, muovista, puusta kuin mistä muuta tahansa materiaalista. Mm Suomeen Bellalle, Busterille ja Finnmasterille he toimittavat tuotteita. Suurin markkina-alue onkin heillä Euroopassa ja sitten USA:ssa. Tuotantojohtaja, joka esitteli meille tehdasta puhui sujuvaa englantia, kuten omistajapariskuntakin. Käsitimme, että tehdas on alun alkaen USA:n Missourin osavaltiosta Springfieldistä. Kun kerroimme, että olemme juuri siinä Springfieldissä käyneet (USA:ssa on useampia Springfieldejä eri osavaltioissa), niin olimme kuin vanhoja tuttuja. Meidän Piahan oli siellä vuoden sikäläisessä perheessä.

1607729.jpg

Siellä oli iso ompelimo, jossa valmistuivat kakki veneen kangasmateriaalit kuten tuolien päälliset.

Sain kuvata tehtaalla luvan perästä. Harmi tosiaan vain, että se oli tällainen tukkuostospaikka. Siellä olisi paljon juuri sellaista tavaraa, mitä voisi omaan veneeseen teettää/ostaa.

Vielä pitäisi suunnata Sutzhouhun, jossa on myös venetarvikeliike. Toivottavasti se on vähittäismyyntiliike.

Nyt pitää viedä postia lähtemään, että osaavat maksaa minulle eläkkeen 74,77 euroa oikealle tilille. Sillä pannaankin elämä risaiseksi.

Iltapäivällä alkaa sitten yksityisopetus Fengshuin ja kiinalaisen kompassin saloihin. Opettaja on minulle täysin tuntematon, mutta eiköhän tässä tiiviin 20 tunnin jakson aikana tulla tutuiksi. Pääasia, että oppisin käyttämään kiinalaista fengshui kompassia. Opetus tapahtuu englannin kielellä. Onneksi fengshui on jotensakin tuttua minulle jo entuudestaan.