Hyvä kun torstaina ehdin kotiin ennen Onnin töistäpaluuta. Lähdin yhdeksältä aamulla liikenteeseen ja palasin kuuden maissa illalla kotiin. Koko päivä oltiin naisten kanssa kaupungilla lähinnä RuijianLu:lla sen butiikkeja kierrellen. Välillä lounastimme ja taas jatkoimme.

1631619.jpg

Helle oli mahtava, mutta onneksi katu on vanha ja puut varjostivat mukavasti jalkakäytäviä.

Neljän maissa saavuimme tänne meidän omalle alueellemme ja kävimme Katalla päiväkahveilla. Sen jälkeen vielä menimme Minnan kanssa jalkahierontaan. Saimme kaupunkiväsymykset jaloistamme.

1631610.jpg

Toinen fengshui päivä oli keskiviikkona ja aihe alkaa käydä yhä mielenkiintoisemmaksi. Sitä ennen aamupäivällä ehdin pikaisesti käväistä Caon kyydillä kangasmarkkinoilla.

Olin sopinut, että perjantaina matto-Peter tulee tulee klo 12 tuomaan minulle tilaamiani silkkimattoja. Kata, Irja ja Endang tulivat myös katsomaan olisiko hänellä mukanaan heille sopivaa mattoa. Minulle löytyivät sängynvierusmatot, mutta tilaamani iso matto olikin liian punainen.

1631618.jpg

Iltäpäivällä vielä Minnan kanssa ehdimme kiinalaiseen kokovartalohierontaan ja sen päätteeksi vielä "top to tou" hieronta. Vihdoinkin ehdin tehdä makaroonilaatikon illalliseksi, jota olin suunnitellut jo melkein koko viikon.

Lauantaipäivä valkeni usvaisena ja sumuisena. Katsoin jännittyneenä säätietoja, joka lupasi iltapäivällä rankkaa sadetta. Klo 12 meillä oli picnic-tapaaminen Raquet klubilla Shanghain suomalaisten kanssa. Kysymyksessä ole tavanomainen kesäpicnic, jonne tällä kertaa olikin ilmoittautunut 120 henkeilöä. Kaikesta tarjoamisesta huolehti Etola. He olivatkin tuoneet paikalle kunnon kokit ja grillin tuoksu tuli nenäämme jo kauaksi parkkipaikalle.

Kesäpicnic oli viime tipassa jouduttu muuttamaan yleisestä puistosta yksityiselle asuinalueelle, "turvallisuus syistä". Syynä olivat kesäolympoialaiset Pekingissä, ja sen vuoksi vierasmaalaisilta evättiin kokoontumisoikeus yleisessä puistossa..

Piknikillä sää oli helteinen, aurinkoa ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Lämpö reippaasti yli +30 astetta ja ilma oli niin hiostava, että vesi valui noronaan yhden jos toisenkin ohimoilla. Lapset leikkivät pää märkinä. Mutta odotettua sadetta ja ukonilmaa ei tullut. Vasta kun pääsimme Pugongin puolelle tuolta kaukaa Honqiaon puolelta alkoi vettä tulla kuin aisaa. Salanat leiskuivat ja ukkonen jyrähteli.

1631611.jpg

Kadut täyttyivät hetkessä vedestä ja paikoin polkupyöräilijät joutuivat kahlaamaan polviaan myöten vesilammikoissa.

Annika oli simahtanut heti lähtömme jälkeen auton takapenkille, joten mateluvauhtia etenevä liikenne ei ollenkaan haitannut.

Takana on Kiinalainen uusi lomaviikonloppu. Sunnuntaina meillä oli yhteinen ruokailu Dragon Fly:ssa tämän alueen suomalaisten kesken. Söimme terassilla nauttien kesän lämpöisestä illasta.

1631616.jpg

Söin vaihteeksi grillattua lammasta.

Eilen maanantaina vielä Onnikin sai olla kotona. Ja tosiaankin kotona meni koko päivä. Innostuimme niin tekemään hommia tietsikalla, että päivä hurahti aivan käsistä. Kangasmarkkinoilla olisi pitänyt vielä käydä, mutta se jää nyt taas minulle. Käväsen siellä sitten Caon kanssa ehkä huomenna ennen fengshui kurssia.

Tänään sataa taas. Ei kannata lähteä pyöräilemään minnekään. Käymme naisten kanssa omalla klubitalolla lounaalla ja sen jälkeen jalkahieronnassa. Hiusvärikin pitäisi ehtiä laittaa ennen lomaa. Ei ole enää montaa päivää, kun koko loppuviikko menee kurssilla.