Olemme Minnan kanssa varannet kahden viikon tiiviin fengshui koulutusjakson. Saamme 20 tunnin kurssilla perus- ja seuraavan tason tiedot (?)  mielenkiintoisesta fengshuista.

1611213.jpg

Koti johon saavuimme fengshui-kurssille oli häkellyttävä.

Opettajanamme toimii mm.täällä Kiinassa oppinsa saanut Aparna Agarwal, joka on Intian Agrasta kotoisin, siis siitä TajMahal kaupungista. Kurssimme tapahtuu hänen kotonaan tuolla Huangpu-joen varressa.

Opiskelemme kaikki neljä eri koulukuntaa, jotta pystymme niitä yhdistelemällä tekemään fengshui tulkintoja.

Nyt ymmärrän, miksi olen ollut ymmälläni aikaisemmin ostamieni kirjojen kanssa. Jokainen kirja on eri koulukunnan tuotos ja tiedot niissä ovat olleet joiltakin osin ristiriitaiset. En ole oikein tiennyt, mitä oppia toteuttaa ja miten. Nyt sekin asia selvisi heti ensimmäisenä kurssipäivänä.

1611212.jpg

Koko olohuoneen kalustus samaa sarjaa. Landlordin sisustama.

Meitä oli ensimmäisellä kerralla kurssilla viisi naista. Yksi Filippiiniläinen arkkitehti, ekonomisti Singaboresta, kielitieteilijä Milanosta, Italiasta sekä me Minnan kanssa. Seuraavat jaksot olemmekin Minnan kanssa kahden, koska tiukka "kahdessa viikossa mestariksi" aikataulu ei muille sovi ja meille se on oikein hyvä.

Ensimmäisenä päivänä opimme mm. miten soveltaa nykypäivään tätä 6000 vuotta vanhaa tiedettä, joka käyttää astrologiaa, maantiedettä, arkkitehtuuria, psykologiaa ja estetiikkaa hyväkseen. Kaiken takana on tietenkin tasapaino eri asioitten ja elementtien suhteen. Qi´n virtaus, jonka pitäisi tuoda uutta, elvyttävää ja hyvää energiaa joka paikkaan, on tasapainotettava ja sen kulkua ohjaillallaan. Luontojaan Qi pysähtyy ja varastoituu veteen. Ennen ihmiset rakensivat talonsa suojaan tuulelta, vuoren kupeeseen, huolehtivat, että vettä oli saatavilla ( joki) samoin viljelysmaata ja että villi luonto ei ole liian lähellä, etteivät pedot pääse taloon. Nyt talon edessä virtaava joki onkin katu, taloa suojaava vuori on korkea rakennus jne. Maailma muuttuu ja samoin fengshuin sovellukset.

1611211.jpg

Pidimme välillä pienen tee- ja kahvitauon.

Fengsuin avulla voidaan korjailla terveyttä, varallisuutta, saada parempi työpaikka, ystäviä, tukijoita, lisätä luovuutta ja ideoita parantaa parisuhdetta ja jopa löytää puoliso, jos niissä asioissa on ollut ongelmia. Saada lapset opiskelemaan paremmin, nukahtamaan ja rauhoittumaan illalla nukkumaan mennessä jne. Fengshui oppeja käytämme tietämättämme omassa elämässämme, mutta kun käytämme niitä tietoisesti, niiden muutoksia tuova voima lisääntyy.

Meidät ihmiset jaetaan kahteen eri ihmistyyppiin. Itä-ihmiset ja länsi-ihmiset meidän oman BaGua numeromme perusteella. Sen mukaan meillä on omat suotuisat ilmansuunnat, jossa nukkua, neuvotella, työskennellä jne.

1611214.jpg

Tämä Keltaisilta Vuorilta hankkimani kompassi pääsi ensimmäisen kerran oikeaan käyttöönsä.

Kiinalaisen kompassin käyttöäkin harjoittelimme jo eilen. Kotitehtäväksi jäi määritellä oman asunnon kompassilukemat ja sen mukaan tehdä segmentit omaan pohjapiirustukseen. Sekään ei ole ihan tavallinen kompassiluenta varsinkaan sitten se jatkokäsittely. Mielenkiintoista. Kurssi jatkuu keskiviikkona.

Tänään lähdemme toisen Minnan ja Katan kanssa verhomarkkinoille. Haemme lakanat, jotka jätimme sinne viime viikolla tilaukseen ja toivottavasti ehdimme kangasmarkkinoitten kautta kotiin, jotta saan sieltä otettua teossa olleet vaatteet.