Kiinaan on julistettu kolme päivää kestävä suruaika ja eilen, tasan viikko maanjaristyksestä, klo 2,28pm kaikki liikenne ja muu pysähtyivät kunnioittamaan 3 min "hiljaisuudella" maanjäristyksessä menehtyneitä. Hiljaisuus tarkoitti tässä tapauksessa sitä, että kaikki autot ym. menopelit tööttäsivät torviaan koko 3 minuutin ajan.

1572646.jpg

Olimme juuri verhomarkkinoilla, jossa ihmiset ryntäsivät ulos rakennuksesta katsomaan, kun autot tosiaankin pysähtyivät paikoilleen ja torvien toitotus alkoi.

Monia tapahtumia on peruttu. Omalla klubitalolla kaikki jumpat ym. on peruttu kolmen päivän ajalta. Olympiatulen eteneminen on pysähdyksissä. Senhän piti olla Shanghaissa juuri tänään ja huomenna. Liput olivat puolitangossa. Nyt jännitämme onko illan Abba konsertti peruttu, johon meillä on naisten kanssa pääsyliput jo ostettuina.

Vietämme tänään Minnan läksiäisiä. Menemme puoliltapäivin hierontoihin DragonFly:hin; ensin jalkahierontaan (Head to Toe) ja sen jälkeen vielä kiinalaiseen kokovartalohierontaan. Sieltä tulemme kotiin ja suihkun ja vaatteiden vaihdon jälkeen lähdemme illan ruokapaikkaamme. Olemme varanneet pöydän Kathleen 5:een ja sen jälkeen oli tarkoitus mennä konserttiin. Kuohuviinit on varattu tunnin automatkalle. Kuka tietää mistä löydämme itsemme konsertin jälkeen tai jos se on peruttu, niin heti ruokailun päätteeksi.

1572647.jpg

Tämä Shanghai Hua Feng, paikka no 1076-1078, on paikka jossa palvelevat hyvin, tekevät hyvää työtä, mutta valitettavasti puhuvat vain kiinaa.

Koko päivä meni taas verhomarkkinoilla. Se on niin kaukana ,1,5 tunnin ajomatkan takana, ja siellä on niin valtavasti kaikkea. Sain tilaukseen valoverhot ja päälliset runkopatjoihin. Katselimme ja kyselimme hintoja sälekaihtimiin. Tarvitsen sellaiset perusvalkoiset kotiin jokaiseen ikkunaan. Neliöhinta oli 25Rmb eli 2,5e valmiiksi tehtyinä 3 päivän toimitusajalla.

1572648.jpg

Veneeseen katsoin sellaisia ohuita ja niiden hinta oli 65Rmb /m2.

Asennuksenhan nämä vielä sitten tarvitsevat, mutta onneksi Onni on niin kätevä, että häneltä asennustyö sujuu "suit sait".

1572649.jpg

Verhomarkkinoilta löytyy paljon muutakin kuin vain kangasverhoja.

Huomenna sitten MahJong peliporukka kokoontuukin täällä meillä jo aamupäivästä alkaen.

Nyt on käytävä maksamassa taas laskut, käytävä viemässä oma syystakki pesulaan ja ruokakaupassakin pitää poiketa.

Ayi jää hoitamaan huushollin kuntoon.