Jos olisimme päässet lähtemään Tiibettiin suunnitellusti, olisimme olleet junassa matkalla juuri maanjäristysseudulla. Koska juna olisi lähtenyt Shanghaista sunnuntaina kohti XiAn´ia ja sieltä kohti Lhasaa, niin juuri maanantai-iltapäivällä olisimme olleet järistyskeskuksen tuntumassa. Onneksi koko matka siis peruuntui.

Järistyksen aiheuttamat vahingot ovat koko viikon ajan suurentuneet. Nyt puhutaan jo 50000 menehtyneestä ja 5 miljoonan ihmisen jääneen kodittomaksi, siis koko Suomen väkiluku. Työpaikoilla esimerkiksi on alettu keräämään rahaa maanjäristyksen uhreille. Ihmisiä on kehotettu luovuttamaan verta ja yhä rankempia kuvia järistysalueelta tulee uutisissa ja lehdissä.

1566940.jpg

Minnan nappaama kuva kangasmarkkinoiden oven edestä.

Keskiviikkoisen retkipäivämme jälkeen suuntasimme Minnan kanssa kangasmarkkinoille. Hänellä oli sieltä haettavaa ja minulla lähinnä sovitettavaa. Kävimme nopeasti pikaruokalassa burgereille ja kiiruhdimme Marian luo Mah Jong peli-päivään. Edellisestä ensimmäisestä pelipäivästä oli kulunut jo sen verran aikaa, että olin aivan ulkona pelin säännöistä. Pian kaikki kuitenkin muistui mieleen ja emme malttaneet lopettaa peliä kuin vasta kahdeksan jälkeen illalla. Kellään muilla paitsi Minnalla, ei tuntunut olevan kiirettä. Onnikin oli lähtenyt Pekingiin, joten kotona ei ollut ketään. Välillä tilasimme vain pizzat, että jaksoimme pelata. Olin yhdeksän aikoihin illalla vasta kotona.

1566957.jpg

MahJong pelipöytä

Perjantaiaamuna lähdin taas kangasmarkkinoille. Oma pukuni valmistuu nyt pikkuhiljaa. Joka päivä saa juosta sovittamassa jotain osaa. Valitinkin jo, että haluan nähdä kaikki osat kerralla päälläni. Minna saapui akupunktiosession jälkeen sinne ja palasimme "isojen tyttöjen" kaupan kautta kotiin. Ajoimme Caon kanssa vielä Carrefouriin ruokaostoksille ja pesulan kautta kotiin.

1566938.jpg

Arkisamupäivisin on aika väljää kangasmarkkinoilla, mutta viikonloppuisin sitten riittääkin sutinaa.

Taas lauantaina sama juttu. Kangasmarkkinoille Onnin kanssa hakemaa muutamia vaatteita ja taas sovittamaan. Iltapäivä oli jo pitkällä ennen kuin ehdimme lounaalle Slicen terassille. Ilma on lämmennyt vain viikonloppua kohden. Nyt sunnuntai-iltana alkoi sade. Se toivottavasti on loppu huomiseen mennessä, jolloin suuntaamme verhomarkkinoille CaanLu:lle. Marian ja Ilkan autokuski tulee hakemaan minua heti kymmenen jälkeen