Yhteydet muuhun maailmaan toimivat taas. Mutta kuinka kauan. Shanghai Daily´stä saimme lukea, että poliisi alkaa seurata nettiä taas urakalla vaarallisten sivustojen poistamiseksi. Mitähän se tarkoittaakaan. Nyt kuitenkin pääsemme taas suomalaisille sanomalehtien sivustoille.

Pitkä viikonloppu on takana. Onnikin sai kunnolla oikein huilata, kun ei tarvinnut lähteä reissuun, kuten hän asian ilmaisi. Minut ovat varmaan rokotettu jollain matkustusneulalla, kun en yhtään väsy reissuamisiin.

Kävimme perjantaina heti aamusta silmälasimarkkinoilla. Minna oli mukanamme tilaamassa myöskin itselleen lasit. Itse sain omani ja Onnille jätimme myös lasit tilaukseen. Toivottavasti onnistuvat.

1442331.jpg

Tiibetiläiset kaapit erottuivat Jenny´s Antiikkihuonekalujen joukosta todella värikkäine kuvioineen.

1442348.jpg

Tässä Jenny´n Korealaista lipastotyyliä.

Kotona huomasin omissa laseissani hiontavirheen. Kaukonäkö toimi hyvin, mutta lähi- ja keskinäössä on korjaamista. Kyllä harmittaa, kun en ottanut halvimpia, juuri sen vuoksi, että sitten saisin hyvät. Pakko viedä takaisin korjattavaksi. Lukualue lähinäöllä on niin kapea, että päätä joutuu kääntämään kirjan joka rivillä. Ei voi olla oikein.

1442329.jpg

Hulppea ruokailuryhmä Jenny´n antiikkihuonekalukaupassa.

Lauantaina tihuutti vettä koko päivän. Kävimme kuitenkin aamusta lenkillä, minäkin siis. Sen lisäksi kävimme vain kaupassa ja muutoin vietimme päivää ihan kotosalla. Televisiosta hävisivät yllättäen kaikki elokuvakanavat, joten selailin kaikki vanhat lehdet läpi ennen pois heittämistä. Eilen illalla taas kaikki kanavat näkyivät.

1442328.jpg

Tämä Hu&Hu´lla tilaustyönä tehty sänky maksaa 9800Rmb.

Sunnuntaiaamuna suuntasimme Minnan kanssa Jenny´n huonekalukauppaan ja sieltä lounaan jälkeen Hu&Hu´n antiikki liikkeeseen. Siellä olikin paikat laitettu kunnolla järjestykseen. Otimme paljon kuvia, Minna varsinkin, jotta saa Samin kanssa keskustella netissä huonekaluhankinnoista. Myyjä jo ihmetteli kuvausintoamme ja kyseli, että olemmeko välittäjiä eli alammeko myydä huonekaluja. Koko päivä siinä vierähtikin ja vielä menimme lähikukkamarkkinoille, jossa kaupankäynti oli jo loppumassa. Kello kävi jo kuutta, kun saimme Minnan isot ruukut nostettua autoon ja raahattua Minnan parvekkeelle.

1442353.jpg

Kukkamarkkinoilla on ulkokukkatarjonta parhaimmillaan.

Päivän päätteeksi menimme klubitalolle syömään. Onni tuli mukaamme ja kello oli jo yhdeksän, ennen kuin olin kotona.

Lehden mukaan Tiibettiin taas pääsee toukokuun alusta, joten taitaa sittenkin matkamme sinne toteutua. Minna ja Ate perheineen ovat juuttuneet Hainanin kentälle. Heidän piti päästä kotiin viime yönä. Vien varulta Xian´in lentolippurahat Perlalle, jos hakevat ne, ennen kuin Minna ehtii kotiin.

Illalla menemme Ladies Dinner´ille, jonka tarjoaa meidän expatrioottien asioita hoitava Marja Suomesta. Finnairin tämän aamun kone joutui laskeutumaan Pekingiin rankan sumun vuoksi ja vasta iltapäivästä matkustajat pääsevät Shanghaihin. Niin Marjankin ohjelma vähän meni uusiksi. Mukava kuitenkin, kun yhtiö on kiinnostunut meidän kotirouvienkin elämästä ja olemisesta täällä.

Nyt pyörällä postiin ja kauppaan. Ilmakin alkaa seljetä. Lämmintä on tälle päivälle luvattui 26 astetta, joten hyvin tarkenee.