Miten ihmisellä voi olla näin kiire, vaikka on eläkkeellä ja aikaa pitäisi olla reilusti mihin vain. Tämä kova reissaaminen vie osaltaan monta päivää viikosta. Kaikkien asioitten hoito kaupungilla vie myös aikaa, vaikka tietäisi tasan tarkkaan, mistä mitäkin hakee. Saati sitten, kun ei ole hajuakaan, mistä etsiä.

1512009.jpg

Maanantaina lounaan jälkeen, tämä mies makasi aivan kotiporttiamme vastapäätä, "ettoneilla" varmaan.Olen jo oppinut, ettei kannata mennä kyselemään, onko joku hätänä. Jos Suomessa joku makaisi maassa, niin varmaan olisi kyseessä sairauskohtaus tai jotain.

Hammaslääkärin olen täältä nyt kuitenkin löytänyt. Suomessa jo hoidatin kiireellisemmän särkevän ja tulehtuneen hampaani ja täällä jatkettiin toisen hampaan hoitoa.

1512013.jpg

Jin Mao Towerin vieressä oleva korkea torni ei näytä vielä olevan ihan valmis. Nyt oli kuitenkin Jin Mao Towerin edessä oleva kortteli pistetty maan tasalla. Siihen kuulema nousee toinen korkea torni.

Sen lisäksi nyt olen teettänyt hammasmuotit hampaiden kotivalkaisua varten. Käytettävä geeli, Opalescence, on samaa mitä saa sitten jatkossa Suomesta apteekeista ja hammaslääkäreiltä. Yksi amalgaamipaikka on minulla vielä , jonka haluaisin vaihtaa pois. Hammaslääkärini on Jin Mao Towerin sivurakennuksen kolmannessa kerroksessa Kowa Dental, saksalainen klinikka, jossa tehdään oikomishoitoja ja muutakin kauneuskirurgiaa.

1512008.jpg

Omalla kotikadullamme on tapahnut paitsi siistiytymistä, uusine roskiksineen, niin vastapäiset kampaamotilat on taas revitty alas, nyt aivan lattioita myöten. Odotamme mielenkiinnolla, mitä tuohon paikkaan nyt tulee. Rakennusmiehet asustavat tilaa nyt rakennusaikana.

Viikonloppuna haimme Onnin ja minun silmälasit silmälasimarkkinoilta. Molempien lasit olivat hyvät. Ostin siniset kehykset, mitähän varten? Nyt pitää jotain sinistä vaatetta keksiä, kun olen aina ollut niin punainen ihminen. Mistähän se sinisen värin kaipuu kertoikaan – en nyt muista niistä väreistä ja kirjakin on Suomessa. Keväällä jo ostin Suomessa taivaansinisen ulkoilupuvun varastoon???

Kangasmarkkinoitten kautta tullessamme tapasimme Eskon ja Marjan. Siellä päätimme yhteisestä lounaasta Taikanlu:lla. Sieltä emme kuitenkaan löytäneet parkkipaikkaa, joten ajoimme tänne meidän lähellemme Sliceen syömään. Ensimmäistä kertaa istuimme ulkoterassilla, oli jo niin lämmintä.

Xiánin reissuun jälkeen uskaltauduin jo Katan kanssa jalkahierontaan maanantaina. Pohkeet olivat jo aivan kokonaan parantuneet, joten hyvää teki hieronta.

1512015.jpg

Keltaisilla Vuorilla jo Minnan kanssa kävimme jalkahieronnassa, mutta toista kertaa emme uskaltautuneet, saimme niin kovaa kohtelua.

Eilen sitten Marjan kanssa kangasmarkkinoille hakemaan unohtuneita housujani, joista piti vain vetoketjua korjata.

1512010.jpg

Jarkon "miestenpuku", musta näyttää tosi hyvältä ja maksoi 45e.

Pian puvun helmaosaa kavennettiin hieman ja nyt näyttää sekin hyvältä. Toivottavasti se on sopiva Pialle, kun itseni päälle sain sen juuri ja juuri vedettyä. Olemme nyt monin paikoin aika lailla samankokoiset, ainakin samanmittaiset.

Oman pukukankaani uskalsin nyt jättää ommeltavaksi. Mallia vähän vielä haikailin sinne mennessäni, mutta sekin selvisi sitten, kun ostin lisäksi vähän eriväristä silkkiä yläosaan. Toivottavasti eivät sitä pilaa. Vähän hirvittää.

Olisi nyt vain niitä hienoja juhlia, kun täällä noitten juhlapukujen saanti on niin helppoa ja halpaa. Pian puku ompelijan omista "silkeistä" (=ei ihan aitoa silkkiä) olisi tullut maksamaan kankaineen ompeluineen päivineen 42e, mutta kun minulla oli aitoa thai silkkiä, niin veloittivat ompelustakin reilummin eli 60e, sisältäen kylläkin vuorisilkin.

Omasta 5-osaisesta puvustani maksan 68e. Kuulemma Sutzhousta saa juhlapuvut vieläkin halvemmalla jopa 24euroon kankaineen päivineen. Minun juhlapukujen ompelupaikkani LujiabangLulla on no 301-302.

1512017.jpg

Lounastimme BaoAn hotellin alakerrassa olevassa italialaisravintolassa Marjan kanssa.

Viime yö meni aivan harakoille. Oli jo niin kuuma makkarissa, että en saanut nukuttua ja muutin olohuoneen sohvalle jo kolmelta yöllä. Nyt sitten väsyttää ja on ihan veto poissa. En taida tänään saada itseäni mihinkään. Ayi´kaan, joka muuten on aivan ihana, hyvä mahtava, ei tänään tule, joten saan olla ihan rauhassa kotona.

Onnilla on tänään viimeinen työpäivä ennen lomaa.

1512018.jpg

Pitäisi jaksaa ottaa rantalomavaatteet esille. Ihana, lämmin, raikas, puhdas, Hainan odottaa. Terveiset vaan Orvokille ja Juhalle

Hauskaa ja lämmintä Vappua kaikille! Tippaleivät jää nyt tekemättä samoin sima