Täällä kyllä uutisoidaan melkein päivittäin Tii-tilanteesta, mutta uutisiin ei oikein voi luottaa. Kaikki on kuulemma munkkien syytä ja sadat ovat vapaaehtoisesti (??) antautuneet Kiinan hallitukselle. Kaikki sellaiset ulkomaiset ja suomalaiset lehdet, joiden nimessä on sana lehti tai sanomat eivät aukea täällä luettavaksi. Keskisuomalaisen otsikoita pääsemme lukemaan, kun eivät ole arvanneet sen olevan sanomalehti. Sähköposteista Kolumbus on toiminut tähän asti hyvin, mutta muut kuulemma tökkivät pahasti; liitteet mm. eivät tahdo aueta, jos viestit yleensä menevät perille.

Olen pyytänyt Piaa lähettämään siellä olevia Kiinaa käsitteleviä lehtileikkeitä tänne postin mukana.

1429038.jpg

Kiinalainen ayi.mme Hui Mei. Tosi pätevä ja osaava rouva ja aivan oma-aloitteinen. Hoitaa koko meidän huushollimme ilman, että on tarvinnut neuvoa tai korjailla jälkiä. Miksi emme heti häntä löytäneet.

Kuvia en edelleenkään saa laitettua blogiini, vaikka yrittäisin niitä Suomen yöaikaan sinne laittaa. Laittelen niitä sitten myöhemmin, kun tilanne rauhoittuu. Nyt näyttää edelleen pahalta matkamme Tii-iin. Olemmekin kehitelleet varasuunnitelmaa. Ajattelimme matkustaa lounas-kiinaan, Yunnanin maakuntaan, joka on aivan Vietnamin lähellä.

1429042.jpg

Kävin Caon kanssa kukkamarkkinoilla ostamassa parvekekukat molemmin puolin parveketta. Kun nyt muistaisi kastella.

Onni lentää tänään Xian´iin ja me Minnan kanssa lennämme sinne tämän kuun 23. päivänä kahdeksi päiväksi. Sitä ennen matkustamme junalla 2-3h Nanjing´in kaupunkiin, joka ennen on ollut tämän Shanghain seudun keskuspaikka. Nanjing on kaupunki, joka aikanaan koki kovia japanilaisten hyökkäysten aikana ja siellä jos missä on edelleen japsivastaisuutta. Siellä vielä vanhat ihmiset muistavat ne kauheudet, mitä sotilaat tekivät kaikille ja etenkin nuorille tytöille.

Tällä viikolla, keskiviikkona vietimme taas Vizcaya´ssa naisten päivää hoitoineen kaikkineen. Meitä olikin tällä kertaa runsaasti suomalaisia naisia eli 13 kpl. Eilen ajelin Caon kanssa Ikeaan ostoksille ja syömään ruotsalaiset lihapullat kermakastikkeella. Tällä kertaa tarjolla oli perunamuusi, eikä ranskalaiset kuten aikaisempina kertoina.

1429024.jpg

Nyt perjantaina suuntaamme Marjan kanssa silmälasiostokselle. Sainhan uuden reseptin lääkäriltäni Suomen reissullani. Jännittää osaavatko tehdä kunnolla monitehot minulle. Marjan kuski tulee noutamaan minut 9:30. Marjaa en ole nähnytkään pitkiin aikoihin, joskus ennen Suomen lomaani. Hänellä on ollut vieras Japanista ja olivat Hong Kongissa ja Macaossa.

Sairaaladieettini, jonka jo Suomessa aloitin ja täällä loppuun saatoin, 13 pv, onnistui hyvin. Painoa putosi 5 kg, mutta edelleen on tavoitetta edessäpäin. Joten tarkkana pitää syömisten kanssa olla, ettei kaikki tule takaisin, mitä aikaiseksi sain.

1429043.jpg

Yksi päivä ajelimme Caon kanssa Ikeaan ja hän oli yllätyksekseni hankkinut minulle uuteen kännykkääni korvakuulokkeet, oikein nokialaiset. Kännykkäni radiosta kuulen vain näitä kiinalaisia radiokanavia, kun minulla ei muuta musiikkia ole.

Tällä viikolla on otettu käyttöön Shanghain Pudongin lentokentän uusi terminaali, jonne Finnairinkin tsekkauspiste muuttaa huhtikuun lopussa. Nyt pitäisi lipussa siis olla merkin T1 tai T2, jotta tietää kummasta terminaalista on kysymys. Terminaalien välillä kulkee shuttle bus eli yhteysbussi ja kävellen pitää varata aikaa 10-15 min terminaalista toiseen siirtymiseen liukuhihnasta huolimatta. Suomesta 28.4 illalla lähtevä Finnairin kone tulee ensimmäisen kerran uuteen T2 terminaaliin siis aamulla 29.4. Nyt pitää olla tarkkana muittenkin lentoyhtiöitten kanssa, jotta tietää, kumpaa terminaalia ne käyttävät.

Paljon on maasta lähteminen ja tänne tulo helpottunut, kiitos Expon. Tänne tulleessa ei koneessa enää tarvinnut täyttää kuin yksi lappu, joka näytettiin passintarkastusluukulla. Muissa tarkastuspisteissä ei enää ollut virkailijoita. Tullilappukin täytetään vain, jos on jotain tullattavaa ja meillähän ei yleensä sitä ole.

Suomen lomani aikana Kiinan viisumini umpeutui ja jouduin anomaan Suomessa uutta viisumia, päästäkseni palaamaan tänne takaisin. Keskiviikkona sain passini takaisin ja uuden vuoden kestävän viisumin, joten voin taas matkustella. Täällähän pitää kotimaan matkoillakin olla passi aina mukana.

Mielenkiintoinen museo on tulossa yleisölle nähtäväksi kolmen vuoden urakan jälkeen. Nimittäin Kiinan ensimmäinen Hautaus-kulttuuria käsittelevä museo avataan yleisölle 7. toukokuuta. En ole kuullut tällaisesta museosta missään. Täytyypä käydä tutustumassa ihan ammatinkin puolesta. Jade Buddhan temppelin edustalla olevissa myymälöissä myydään myös kaikenlaista vainajille uhrattavaa: feikki rahaa, feikki tupakkaa, -vaatteita, -puhelimia ja ihan kaikkea mitä vainaja täällä maallisessa elämässäänkin käytti. Ne poltetaan siellä temppelialueella olevissa uhripaikoissa ja savuna ne tavoittavat vainajat tuonpuoleisessa.

Kuvia saatte näihin juttuihini heti, kun se vain onnistuu.